Ardei umpluti cu orez (de post)


Home » Retete-culinare » Retete-cu-legume » Ardei umpluti cu orez (de post)


Ardei umpluti cu orez (de post)

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 1670 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu
Tip reteta: Reteta de post

Ingrediente:

1 kg de ardei gras de marime mijlocie
150 ml ulei
2 cepe
200 gr de orez
500 gr de rosii
2 morcovi
sare
piper
1 legatura de marar verde


Mod de preparare:

Ceapa si morcovii se curata si se toaca marunt. Impreuna se pun la calit in jumatate din cantitatea de ulei. Se da focul mic si se acopera tigaia. Se amesteca din cand in cand. Atunci cand ceapa devine sticloasa, se adauga orezul spalat bine in mai multe ape. Se lasa pe foc 5 minute, amestecand mereu, apoi se pune o cana cu apa calda si se lasa la foc mic 10 minute. Se stinge focul, se pune sare, piper si mararul tocat. Ardeilor li se taie capacele, se curata de seminte si se umplu cu orezul preparat mai devreme. Se completeaza umplutura cu cate o felie de rosie pusa ca un capacel pe fiecare ardei. Restul de rosii se taie felii. Ardeii umpluti se aranjeaza unul langa altul intr-o cratita cu putin ulei, intercalati cu felii de rosii. Se pune apa in cratita si se da cratita la cuptor pentru 30 de minute. Daca doriti, puteti sa ii fierbeti si pe aragaz. Ardeii umpluti cu orez se servesc calzi sau reci.



0
Comentarii si intrebari la: Ardei umpluti cu orez (de post)

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Tocanita de linte

Curatam legumele. Le spalam si le tocam. Intr-o cratita adaugam putin ulei de masline, ceapa...

Conopida gratinata

Conopida desfacuta bucatele se pune la fiert in apa cu sare si se lasa 10 minute. Intr-un vas...

Ghiveci frantuzesc

Vinetele se taie cuburi, se presara cu sare si se lasa asa 10 minute. Ceapa se taie marunt,...

Vinete gratinate

Vinetele spalate si sterse se presara cu sare si se lasa 30 de minute sa se elimine sucul...

Mancare de vinete

Vinetele se taie felii si se presara cu sare. Se lasa 10 minute intr-o strecuratoare, la...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...