Chiftele de dovleac


Home » Retete-culinare » Retete-cu-legume » Chiftele de dovleac


Chiftele de dovleac

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: tudora_tanase


Reteta vizualizata de: 3056 ori

Vezi toate retetele bucatarului (349)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Turcia
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

1 kg dovleac fara coaja
3 cepe medii tocate marunt
2 linguri unt
100 gr faina
2 oua
150g cascaval ras
1 lingura sare
1 lingurita piper rasnit
2 linguri marar tocat
ulei pentru prajit


Mod de preparare:

Dovleacul se da pe razatoare mare si se stoarce bine de zeama. Se incinge untul intr-o tigaie, se pune ceapa si se caleste pana devine aurie. Se adauga dovleacul ras si se caleste cca 2 min, sa se inmoaie putin. Se lasa compozitia sa se raceasca, apoi se transfera intr-un castron. Se adauga ouale batute putin, cascavalul ras, sarea, piperul si verdeata tocata, apoi se amesteca foarte bine. Se incinge ulei intr-o tigaie adanca, se iau cu lingura bucati din compozitie, se formeaza chitelele, se trec prin faina si se prajesc in ulei fierbinte, pe ambele parti pana se rumenesc.



0
Comentarii si intrebari la: Chiftele de dovleac

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Tocanita de linte

Curatam legumele. Le spalam si le tocam. Intr-o cratita adaugam putin ulei de masline, ceapa...

Conopida gratinata

Conopida desfacuta bucatele se pune la fiert in apa cu sare si se lasa 10 minute. Intr-un vas...

Ghiveci frantuzesc

Vinetele se taie cuburi, se presara cu sare si se lasa asa 10 minute. Ceapa se taie marunt,...

Vinete gratinate

Vinetele spalate si sterse se presara cu sare si se lasa 30 de minute sa se elimine sucul...

Mancare de vinete

Vinetele se taie felii si se presara cu sare. Se lasa 10 minute intr-o strecuratoare, la...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...