Chiftele de dovlecel


Home » Retete-culinare » Retete-cu-legume » Chiftele de dovlecel


Chiftele de dovlecel

Rating   ( 1 voturi)

1 1

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 1800 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

3 dovlecei tineri
2 oua
3 linguri de faina
4 linguri de telemea rasa
piper
sare
1 mana de marar proaspat
ulei


Mod de preparare:

Dovleceii se curata de coaja si se rad pe razatoarea mare. Se presara cu sare si se lasa intr-un castron timp de o ora pentru a-si lasa zeama. Se storc bine si se amesteca intr-un alt vas cu ouale, faina, piper, verdeata tocata marunt si branza rasa. Se amesteca bine. Daca considerati ca amestecul este prea moale, mai puteti adauga putina faina. Se pune ulei intr-o tigaie la incins. Se ia cate o lingura din amestecul preparat mai devreme si se pune in ulei la prajit. Cand se rumeneste usor pe o parte, se intoarce cu o paleta si pe partea cealalta. Se scot pe un platou acoperit cu servete de hartie pentru a se scurge de grasime. Se servesc reci.



0
Comentarii si intrebari la: Chiftele de dovlecel

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Tocanita de linte

Curatam legumele. Le spalam si le tocam. Intr-o cratita adaugam putin ulei de masline, ceapa...

Conopida gratinata

Conopida desfacuta bucatele se pune la fiert in apa cu sare si se lasa 10 minute. Intr-un vas...

Ghiveci frantuzesc

Vinetele se taie cuburi, se presara cu sare si se lasa asa 10 minute. Ceapa se taie marunt,...

Vinete gratinate

Vinetele spalate si sterse se presara cu sare si se lasa 30 de minute sa se elimine sucul...

Mancare de vinete

Vinetele se taie felii si se presara cu sare. Se lasa 10 minute intr-o strecuratoare, la...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...