Conopida pane specific tarilor arabe


Home » Retete-culinare » Retete-cu-legume » Conopida pane specific tarilor arabe


Conopida pane specific tarilor arabe

Rating   ( 3 voturi)

5 3

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: Liamaria


Reteta vizualizata de: 1299 ori

Vezi toate retetele bucatarului (35)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Tarile Arabe
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

1 conopida de marime medie( cca 700 grame), 2 oua, 5-6 catei de usturoi, 1 ceapa mica, 1 legatura frunza de patrunjel verde, 1 legatura frunze de menta verde, 5 linguri cu varf de faina, ½ lingurita ienibahar macinat, ½ lingurita cuisoare macinate, ½ lingurita scortisoara macinata, ½ lingurita cardamon praf, ½ lingurita piper macinat, 1 lingurita chimin macinat, 1 lingurita sare, 2 linguri de lapte, ulei de palmier pentru prajit.


Mod de preparare:

Desfacem conopida in buchete mari si le lasam intregi. Fierbem conopida in apa cu putina sare, 10 minute, dupa care o scoatem si o lasam la scurs si racit intr-o strecuratoare. Intre timp, curatam si spalam ceapa, usturoiul, frunzele de menta si patrunjel, le maruntim si le mixam pe toate intr-un blender. Punem pasta obtinuta intr-un bol impreuna cu faina, ouale, laptele si condimentele si amestecam totul. Incingem uleiul, trecem rand pe rand buchetele de conopida prin aluat si le prajim la foc mediu, pana capata o culoare aurie. Le scoatem pe hartie absorbanta de bucatarie. Eu le-am servit calde, cu iaurt rece deasupra si putin patrunjel pentru decor. Pofta buna!



0
Comentarii si intrebari la: Conopida pane specific tarilor arabe

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Tocanita de linte

Curatam legumele. Le spalam si le tocam. Intr-o cratita adaugam putin ulei de masline, ceapa...

Conopida gratinata

Conopida desfacuta bucatele se pune la fiert in apa cu sare si se lasa 10 minute. Intr-un vas...

Ghiveci frantuzesc

Vinetele se taie cuburi, se presara cu sare si se lasa asa 10 minute. Ceapa se taie marunt,...

Vinete gratinate

Vinetele spalate si sterse se presara cu sare si se lasa 30 de minute sa se elimine sucul...

Mancare de vinete

Vinetele se taie felii si se presara cu sare. Se lasa 10 minute intr-o strecuratoare, la...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...