Dovlecei umpluti de post


Home » Retete-culinare » Retete-cu-legume » Dovlecei umpluti de post


Dovlecei umpluti de post

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 3166 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu
Tip reteta: Reteta de post

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 5 portii

5 dovlecei de marime medie
1 ceasca de orez
sare
piper
3-4 rosii
1 ceapa
1 morcov
ulei
1 legatura de marar proaspat


Mod de preparare:

Dovleceii se taie in doua jumatati (nu pe lung) si se scobesc usor in interior cu o lingurita. Intr-o tigaie se pune putin ulei si se caleste ceapa tocata marunt. Cand aceasta s-a inmuiat, se adauga orezul tinut in apa rece si morcovul ras pe razatoare si se lasa la foc mic 3-4 minute, amestecand mereu. Se adauga sare, miezul de la 2 rosii tocat marunt, piper, sare si trei cesti de apa si se lasa sa fiarba la foc mic, pana cand orezul a fiert aproape complet. Se pune mararul tocat marunt. Se raceste usor si cu umplutura de orez se umplu dovleceii, carora li se pune cate un capacel de rosie si se aseaza unul langa altul intr-o cratita cu putin ulei. Se pune o ceasca cu apa si restul de miez de rosie tocat si se da la cuptor pana cand dovleceii s-au inmuiat si s-au rumenit usor. Se servesc calzi sau reci.



0
Comentarii si intrebari la: Dovlecei umpluti de post

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Tocanita de linte

Curatam legumele. Le spalam si le tocam. Intr-o cratita adaugam putin ulei de masline, ceapa...

Conopida gratinata

Conopida desfacuta bucatele se pune la fiert in apa cu sare si se lasa 10 minute. Intr-un vas...

Ghiveci frantuzesc

Vinetele se taie cuburi, se presara cu sare si se lasa asa 10 minute. Ceapa se taie marunt,...

Vinete gratinate

Vinetele spalate si sterse se presara cu sare si se lasa 30 de minute sa se elimine sucul...

Mancare de vinete

Vinetele se taie felii si se presara cu sare. Se lasa 10 minute intr-o strecuratoare, la...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...