Gogosi cu dovlecel


Home » Retete-culinare » Retete-cu-legume » Gogosi cu dovlecel


Gogosi cu dovlecel

Rating   ( 0 voturi)

0 0

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: anaantonie


Reteta vizualizata de: 667 ori

Vezi toate retetele bucatarului (1191)

Intreaba bucatarul
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Un dovlecel mare,
2-3 linguri de zahăr,
o linguriţă de praf de copt stins cu oţet/lămâie,
2 ouă,
făină cât cuprinde pentru un aluat moale,
ulei


Mod de preparare:

Dovlecelul se curăţă de coajă şi de miezul cu seminţe, iar pulpa se dă prin răzătoarea mare, apoi se pune un praf de sare peste el si se lasă la scurs într-o sită. După 1-2 ore se amestecă într-un vas cu ouăle întregi, zahărul, praful de copt stins cu lămâie sau cu oţet şi se adaugă făină în aşa fel încât aluatul să fie ca la pandişpan, ca o smântână groasă. Nu trebuie pusă prea multă faină, pentru că mijlocul gogoşii va rămâne semicrud. Se pregăteşte o tigaie cu ulei încins, sau chiar un ceaun, şi cu lingura se ia din compoziţie şi se pune în ulei câte o gogoaşă. Când sunt gata, se ridică la suprafaţă. Se servesc pudrate cu zahrăr pudră, calde. Pofta buna!



0
Comentarii si intrebari la: Gogosi cu dovlecel

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Tocanita de linte

Curatam legumele. Le spalam si le tocam. Intr-o cratita adaugam putin ulei de masline, ceapa...

Conopida gratinata

Conopida desfacuta bucatele se pune la fiert in apa cu sare si se lasa 10 minute. Intr-un vas...

Ghiveci frantuzesc

Vinetele se taie cuburi, se presara cu sare si se lasa asa 10 minute. Ceapa se taie marunt,...

Vinete gratinate

Vinetele spalate si sterse se presara cu sare si se lasa 30 de minute sa se elimine sucul...

Mancare de vinete

Vinetele se taie felii si se presara cu sare. Se lasa 10 minute intr-o strecuratoare, la...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...