Icre de fasole


Home » Retete-culinare » Retete-cu-legume » Icre de fasole


Icre de fasole

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 1735 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mic
Tip reteta: Reteta de post

Ingrediente:

300 gr fasole boabe uscata
2 castraveti murati
1 lamaie
100 gr de masline negre fara samburi
200 ml de ulei
piper
sare
2 rosii
boia de ardei dulce


Mod de preparare:

Fasolea boabe se curata si se pune la inmuiat in apa rece timp de cateva ore. Se scoate din apa in care a stat si se pune la fiert intr-o oala cu apa. Dupa ce da in clocot, se schimba si aceasta apa cu alta apa fierbinte cu putina sare. Se lasa la fiert pana cand fasolea devine moale. Fasolea se pune la scurs intr-o strecuratoare si apoi impreuna cu maslinele se da prin masina de tocat carne sau se toaca cu un robot de bucatarie pana cand capata consistenta unui piure. Se freca fasolea cu uleiul pus putin cate putin, astfel incat sa se incorporeze bine. Se adauga sarea, piperul, zeama de lamaie, si un varf de cutit de boia de ardei dulce. Se pune intr-un castron si se orneaza cu felii de rosii si castraveti murati.



0
Comentarii si intrebari la: Icre de fasole

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Tocanita de linte

Curatam legumele. Le spalam si le tocam. Intr-o cratita adaugam putin ulei de masline, ceapa...

Conopida gratinata

Conopida desfacuta bucatele se pune la fiert in apa cu sare si se lasa 10 minute. Intr-un vas...

Ghiveci frantuzesc

Vinetele se taie cuburi, se presara cu sare si se lasa asa 10 minute. Ceapa se taie marunt,...

Vinete gratinate

Vinetele spalate si sterse se presara cu sare si se lasa 30 de minute sa se elimine sucul...

Mancare de vinete

Vinetele se taie felii si se presara cu sare. Se lasa 10 minute intr-o strecuratoare, la...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...