Imam bayildi


Home » Retete-culinare » Retete-cu-legume » Imam Bayildi


Imam Bayildi

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: tudora_tanase


Reteta vizualizata de: 1466 ori

Vezi toate retetele bucatarului (349)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de joi


Intreaba bucatarul
Specific reteta: Turcia
Grad de dificultate: mic
Tip reteta: Reteta de post

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 6 portii

6 vinete medii
100 ml ulei pentru prajit
3 cepe mari
4 rosii medii
1 legatura patrunjel
1 capatana usturoi
1 lingurita zahar
2 lingurite sare
150 ml apa calda


Mod de preparare:

Se spala vinetele si se curata in fasii. Se incinge uleiul intr-o cratita , se pun la prajit pentru cca 15 min, intorcandu-le din cand in cand, apoi se transfera intr-o tava si se despica pe lungime, avand grija sa ne le sectionati. Ceapa se taie rondele foarte subtiri si se pun la calit 2 min in uleiul ramas de la prajirea vinetelor, se pune 1 rosie deoparte, iar celelalte se curata de pielita, se taie in cubulete si se pun peste ceapa calita. Se adauga patrunjelul tocat marunt, usturoiul taiat feliute subtiri, sarea si zaharul, apoi se amesteca bine. Se umplu vinetele cu amestecul de mai sus, iar rosia pastrata se taie in rondele de aprox 1/2 cm grosime care se aranjeaza peste vinetele umplute. Se toarna apa calda, se acopera si se lasa la cuptor, la foc mediu, cca 30-35 min.



0
Comentarii si intrebari la: Imam Bayildi

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Tocanita de linte

Curatam legumele. Le spalam si le tocam. Intr-o cratita adaugam putin ulei de masline, ceapa...

Conopida gratinata

Conopida desfacuta bucatele se pune la fiert in apa cu sare si se lasa 10 minute. Intr-un vas...

Ghiveci frantuzesc

Vinetele se taie cuburi, se presara cu sare si se lasa asa 10 minute. Ceapa se taie marunt,...

Vinete gratinate

Vinetele spalate si sterse se presara cu sare si se lasa 30 de minute sa se elimine sucul...

Mancare de vinete

Vinetele se taie felii si se presara cu sare. Se lasa 10 minute intr-o strecuratoare, la...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...