Mancare de spanac


Home » Retete-culinare » Retete-cu-legume » Mancare de spanac


Mancare de spanac

Rating   ( 1 voturi)

5 1

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 5852 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de miercuri


Intreaba bucatarul

Ingrediente:

2-3 conserve mari de spanac de calitate
2-3 cepe mari
3-4 linguri de bulion
1/2 de lamaie
sare
ulei
4-5 catei de usturoi


Mod de preparare:

Spanacul se pune intr-o strecuratoare si se lasa 10-15 minute sa se scurga, dupa care se stoarce in pumni si se taie de cateva ori cu un cutit. Ceapa se curata si se pune la calit intr-o cratita cu putin ulei. Se lasa acoperita, la foc mic, pana cand devine sticloasa, amestecand din cand in cand. Se adauga apoi bulionul, se amesteca si se mai lasa 2-3 minute pe foc. Se pune apoi spanacul, apoi se adauga cateva cescute cu apa si se amesteca. Se lasa sa fiarba la foc mic, amestecand din cand in cand, pana cand spanacul este bine fiert. Daca este nevoie, se completeaza cu apa. Se sareaza dupa gust, se opreste focul si se pune in spanac usturoiul pisat si 3-4 felii de lamaie. Se pune capacul si se lasa asa 15-20 minute. Apoi se scot feliile de lamaie si se amesteca. Mancarea de spanac se serveste calda sau rece si este foarte buna cu oua ochi alaturi.

 



0
Comentarii si intrebari la: Mancare de spanac

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Dovlecei umpluti

Curatam dovleceii de coaja si ii taiem in doua, scobim miezul intr-o farfurie. Intoarcem...

Oua cu legume

Intr-o tigaie calim putin ceapa taiata felii, cand a devenit transparenta adaugam ardeiul (la...

Rulouri de dovlecei

Spalam dovleceii, dupa care ii curatam de coaja, intr-o oala punem la fiert apa cu sare si...

Cus cus cu legume

Intr-o cratita punem apa la fiert cu sare si cand clocoteste adaugam cus cus si il fierbem...

Chiftele de fasole mung in sos de rosii

Preparare chiftele: fasolea mung se spala sub jet de apa rece si se fierbe aproximativ 30 -...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...