Mancare de vinete


Home » Retete-culinare » Retete-cu-legume » Mancare de vinete


Mancare de vinete

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 1698 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mic
Tip reteta: Reteta de post

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 4 portii

1 kg de vinete
600 gr de rosii
1/2 lingurita de zahar
2 cepe
3 catei de usturoi
ulei
sare
piper
1 legatura de patrunjel verde


Mod de preparare:

Vinetele de taie rondele cu grosimea de 1 cm. Se pun la fiert pentru 2 minute in apa clocotita cu sare. Se scot din apa cu o paleta si se aseaza una langa alta intr-o cratita unsa cu ulei. Rosiile se rad pe razatoare sau se piseaza cu un robot de bucatarie. Intr-o tigaie cu putin ulei se caleste ceapa tocata marunt, iar cand devine aurie se adauga rosiile si se lasa sa fiarba impreuna 15 minute. Se pune in sos sare, piper si o jumatate de lingurita de zahar. La final se adauga usturoiul pisat. 
Sosul de rosii se toarna peste vinete si cratita se da la cuptor pentru 20-25 de minute. Mancarea se serveste calda sau rece, cu patrunjel verde tocat deasupra.



0
Comentarii si intrebari la: Mancare de vinete

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Tocanita de linte

Curatam legumele. Le spalam si le tocam. Intr-o cratita adaugam putin ulei de masline, ceapa...

Conopida gratinata

Conopida desfacuta bucatele se pune la fiert in apa cu sare si se lasa 10 minute. Intr-un vas...

Ghiveci frantuzesc

Vinetele se taie cuburi, se presara cu sare si se lasa asa 10 minute. Ceapa se taie marunt,...

Vinete gratinate

Vinetele spalate si sterse se presara cu sare si se lasa 30 de minute sa se elimine sucul...

Mancare de vinete

Vinetele se taie felii si se presara cu sare. Se lasa 10 minute intr-o strecuratoare, la...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...