Musaca de vinete


Home » Retete-culinare » Retete-cu-legume » Musaca de vinete


Musaca de vinete

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: alinam


Reteta vizualizata de: 967 ori

Vezi toate retetele bucatarului (686)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Turcia
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 6 portii

1 1/2kg vinete tinere, 500gr carne tocata, sare, piper, 2 cepe, 1 ou, 1kg rosii coapte, verdeata tocata, 1 pahar de ulei.


Mod de preparare:

Se inlatura cozile vinetelor, apoi se spala legumele cu apa rece si se taie felii groase de 3-4 cm. Se presara feliile de vinete cu sare si se pune peste ele o planseta de lemn, iar deasupra se pune o greutate care se lasa asa cel putin 2 ore. Se scot feliile de sub greutate, se spala in mai multe ape si se pun la calit in ulei fierbinte. Se scot cand s-au inmuiat usor si se lasa pe o farfurie, timp in care se caleste carnea. In uleiul ramas de la vinete se pun cele doua cepe tocate marunt, carnea tocata si cateva rosii decojite, taiate felii subtiri. Cand amestecul nu mai are suc, se trage cratita de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se pune peste amestec 1 ou, se omogenizeaza, se sareaza si se pipereaza dupa gust. Se unge o cratita cu pereti inalti cu unt sau cu ulei, se aseaza pe funs ulei, un strat gros de vinete peste care se pune un strat de carne. Se acopera cu restul vinetelor, deasupra lor se pune un strat de felii de rosii fara coaja, se acopera cu apa calda si se introduce cratita in cuptor pentru 1 ora, dupa care se sareaza sosul, se presara deasupra patrunjel tocat marunt si se mai lasa 1 ora. Musacaua se serveste fierbinte cu salata de rosii picante.



0
Comentarii si intrebari la: Musaca de vinete

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Tocanita de linte

Curatam legumele. Le spalam si le tocam. Intr-o cratita adaugam putin ulei de masline, ceapa...

Conopida gratinata

Conopida desfacuta bucatele se pune la fiert in apa cu sare si se lasa 10 minute. Intr-un vas...

Ghiveci frantuzesc

Vinetele se taie cuburi, se presara cu sare si se lasa asa 10 minute. Ceapa se taie marunt,...

Vinete gratinate

Vinetele spalate si sterse se presara cu sare si se lasa 30 de minute sa se elimine sucul...

Mancare de vinete

Vinetele se taie felii si se presara cu sare. Se lasa 10 minute intr-o strecuratoare, la...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...