Pilaf cu praz


Home » Retete-culinare » Retete-cu-legume » Pilaf cu praz


Pilaf cu praz

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 1374 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu
Tip reteta: Reteta de post

Ingrediente:

1 kg de praz
400 gr de orez
ulei
3-4 rosii in bulion sau rosii proaspete
sare
piper
supa facuta din concentrat de legume


Mod de preparare:

Prazul se curata si se taie rondele. Se pune la calit in ulei, la foc mic. Dupa ce s-a inmuiat, se adauga orezul tinut in apa rece 10-20 de minute. Se amesteca si se lasa pe foc inca 10 minute. Atunci se adauga supa de legume sau apa si rosiile tocate cubulete. Se pune sare si piper si se lasa sa fiarba la foc mic, cu cratita acoperita, pana cand orezul a fiert bine. Daca este nevoie, se mai adauga apa sau supa din cand in cand. Pilaful astfel preparat se poate servi cald sau rece.



0
Comentarii si intrebari la: Pilaf cu praz

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Tocanita de linte

Curatam legumele. Le spalam si le tocam. Intr-o cratita adaugam putin ulei de masline, ceapa...

Conopida gratinata

Conopida desfacuta bucatele se pune la fiert in apa cu sare si se lasa 10 minute. Intr-un vas...

Ghiveci frantuzesc

Vinetele se taie cuburi, se presara cu sare si se lasa asa 10 minute. Ceapa se taie marunt,...

Vinete gratinate

Vinetele spalate si sterse se presara cu sare si se lasa 30 de minute sa se elimine sucul...

Mancare de vinete

Vinetele se taie felii si se presara cu sare. Se lasa 10 minute intr-o strecuratoare, la...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...