Sarmale cu orez si morcovi


Home » Retete-culinare » Retete-cu-legume » Sarmale cu orez si morcovi


Sarmale cu orez si morcovi

Rating   ( 1 voturi)

5 1

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: anaantonie


Reteta vizualizata de: 1245 ori

Vezi toate retetele bucatarului (1191)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu
Tip reteta: Reteta de post

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

3 cepe mari, 5 morcovi mari, 1 telina, 2 cani orez, 200 ml pasta tomate+1 borcan pasta tomate (optional), cimbru macinat, sare, piper, delikat, ulei, varza murata.


Mod de preparare:

Se toaca ceapa, se caleste in ulei. Morcovi si telina se razuiesc, apoi se calesc cu ceapa. Se adauga orezul bine spalat peste zarzavaturi, se lasa sa fiarba impreuna cu o cana de apa pana scade apa. Se condimeteaza cu cimbru si pasta de tomate. Se amesteca bine toate. Se curata de cotor frunzele de varza dupa care se impacheteza sarmalele. Se pregateste o oala mai mare, se pune putin ulei, se adauga varza tocata si cimbrul cu marar, dupa care se asaza sarmalele. Peste fiecare rand de sarmale eu pun putina pasta de tomate dizolvata cu apa. La final se adauga apa si se lasa sa fiarba la foc mic 2 ore.



0
Comentarii si intrebari la: Sarmale cu orez si morcovi

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Tocanita de linte

Curatam legumele. Le spalam si le tocam. Intr-o cratita adaugam putin ulei de masline, ceapa...

Conopida gratinata

Conopida desfacuta bucatele se pune la fiert in apa cu sare si se lasa 10 minute. Intr-un vas...

Ghiveci frantuzesc

Vinetele se taie cuburi, se presara cu sare si se lasa asa 10 minute. Ceapa se taie marunt,...

Vinete gratinate

Vinetele spalate si sterse se presara cu sare si se lasa 30 de minute sa se elimine sucul...

Mancare de vinete

Vinetele se taie felii si se presara cu sare. Se lasa 10 minute intr-o strecuratoare, la...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...