Tocanita de cartofi


Home » Retete-culinare » Retete-cu-legume » Tocanita de cartofi


Tocanita de cartofi

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 1486 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de vineri


Intreaba bucatarul

Ingrediente:

1 kg de cartofi
4-5 rosii
3-4 catei de usturoi
1 frunza de dafin
1 ceapa
sare
piper
ulei
100 ml smantana
1 legatura de patrunjel
1 legatura de marar


Mod de preparare:

Ceapa se toaca marunt si se pune intr-o cratita la calit la foc mic. Cand s-a inmuiat, se pun rosiile taiate cubulete si se lasa sa fiarba 2-3 minute. Atunci se adauga o cana cu apa si cartofii curatati si taiati cuburi. Se potriveste de sare si piper si se pune si frunza de dafin rupta bucati. Se lasa sa fiarba la foc moderat pana cand s-au inmuiat cartofii. Se opreste focul si se adauga usturoiul pisat si smantana. Se amesteca, apoi se baga cratita in cuptorul incins inca 10 minute. Tocanita de cartofi se serveste calda sau rece, cu verdeata tocata deasupra.



0
Comentarii si intrebari la: Tocanita de cartofi

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Tocanita de linte

Curatam legumele. Le spalam si le tocam. Intr-o cratita adaugam putin ulei de masline, ceapa...

Conopida gratinata

Conopida desfacuta bucatele se pune la fiert in apa cu sare si se lasa 10 minute. Intr-un vas...

Ghiveci frantuzesc

Vinetele se taie cuburi, se presara cu sare si se lasa asa 10 minute. Ceapa se taie marunt,...

Vinete gratinate

Vinetele spalate si sterse se presara cu sare si se lasa 30 de minute sa se elimine sucul...

Mancare de vinete

Vinetele se taie felii si se presara cu sare. Se lasa 10 minute intr-o strecuratoare, la...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...