Tocanita de hribi


Home » Retete-culinare » Retete-cu-legume » Tocanita de hribi


Tocanita de hribi

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: alinam


Reteta vizualizata de: 2722 ori

Vezi toate retetele bucatarului (686)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de vineri


Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mic

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 2 portii

500 grame de hribi, 3 cepe mari, 3 rosii decojite, usturoi, 1 ceasca de ulei, verdeata tocata, piper boabe, 1 pahar de smantana, sare.


Mod de preparare:

Inainte de a ne apuca de prepararea efectiva a mancarii, trebuie sa curatam hribii. Nu va speriati, nu este o operatiune dificila! Trebuie sa indepartam, sub jet de apa, pojghita maronie de deasupra, sa spalam bine filamentele de sub palarie pentru a indeparta orice urma de pamant, apoi sa taiem baza picioruselor (partea care a stat in pamant). Daca folositi hribi uscati, trebuie doar sa-i lasati in apa pana se hidrateaza bine. Dupa ce hribii sunt pregatiti, curatam ceapa si o tocam marunt. Punem o cratita pe foc si adaugam ceapa impreuna cu o ceasca de ulei si una de apa, acoperim vasul si lasam sa fiarba 15 minute. Decojim rosiile, le tocam in cubulete si le punem peste ceapa (putem sa folosim o cutie de rosii in suc propriu). Cand sosul a scazut bine, adaugam ciupercile taiate in bucati potrivit de mari. Lasam tocanita sa fiarba acoperit. Spre final, adica atunci cand ciupercile incep sa se inmoaie, adaugam putin usturoi pisat, boabe de piper si sare dupa gust. Mai lasam sa fiarba in continuare inca 5-10 minute. Noi am servit tocanita fierbinte, presarata cu verdeata. Am pus si putina smantana grasa deasupra si o bucata de mamaliga alaturi. A fost o cina delicioasa!



0
Comentarii si intrebari la: Tocanita de hribi

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Cartofi umpluti

Cartofii ii spalam si ii punem la fiert in apa cu sare cat sa intre furculita in ei, ii...

Ardei umpluti cu ciuperci

Se curata ardeii de seminte si cotoare,se spala si se lasa la scurs eu am spalat ciupercile...

Ratatouille

Dovlecei si vanata se spala si se taie felii mari. Ceapa se curata de coaja, se spala si se...

Supa taraneasca de praz

Spalam bine prazul si il taiem oblic felii subtiri. Morcovii se spala, se curata de coaja si...

Cartofi la cuptor 2

Cartofii se spala si se fierb foarte bine si se pun la fiert in apa. Se fierb acoperiti...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...