Tocanita de hribi


Home » Retete-culinare » Retete-cu-legume » Tocanita de hribi


Tocanita de hribi

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: alinam


Reteta vizualizata de: 3037 ori

Vezi toate retetele bucatarului (686)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de vineri


Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mic

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 2 portii

500 grame de hribi, 3 cepe mari, 3 rosii decojite, usturoi, 1 ceasca de ulei, verdeata tocata, piper boabe, 1 pahar de smantana, sare.


Mod de preparare:

Inainte de a ne apuca de prepararea efectiva a mancarii, trebuie sa curatam hribii. Nu va speriati, nu este o operatiune dificila! Trebuie sa indepartam, sub jet de apa, pojghita maronie de deasupra, sa spalam bine filamentele de sub palarie pentru a indeparta orice urma de pamant, apoi sa taiem baza picioruselor (partea care a stat in pamant). Daca folositi hribi uscati, trebuie doar sa-i lasati in apa pana se hidrateaza bine. Dupa ce hribii sunt pregatiti, curatam ceapa si o tocam marunt. Punem o cratita pe foc si adaugam ceapa impreuna cu o ceasca de ulei si una de apa, acoperim vasul si lasam sa fiarba 15 minute. Decojim rosiile, le tocam in cubulete si le punem peste ceapa (putem sa folosim o cutie de rosii in suc propriu). Cand sosul a scazut bine, adaugam ciupercile taiate in bucati potrivit de mari. Lasam tocanita sa fiarba acoperit. Spre final, adica atunci cand ciupercile incep sa se inmoaie, adaugam putin usturoi pisat, boabe de piper si sare dupa gust. Mai lasam sa fiarba in continuare inca 5-10 minute. Noi am servit tocanita fierbinte, presarata cu verdeata. Am pus si putina smantana grasa deasupra si o bucata de mamaliga alaturi. A fost o cina delicioasa!



0
Comentarii si intrebari la: Tocanita de hribi

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Skubanken

Cartofii se curata si se fierb in apa cu sare, apoi se maruntesc ca pentru piure. Se amesteca...

Praz gratinat

Cureti prazul, il speli sub jet de apa rece si il tai, oblic, bucati de circa 2-3 cm. Le...

Tocana de linte rosie

Spalati lintea si puneti-o 10 minute la inmuiat. Lintea se pune la fiert in apa cu sare....

Mancare de linte rosie

Lintea se spala si se pune la fiert cu sare. In cca 30-40 minute este fiarta. Am scurs zeama...

Fasole batuta de post

Fierbeti fasolea cu multa apa si foile de dafin in cucta pentru 45 minute din momentul in...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...