Vinete gratinate


Home » Retete-culinare » Retete-cu-legume » Vinete gratinate


Vinete gratinate

Rating   ( 1 voturi)

5 1

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: anaantonie


Reteta vizualizata de: 807 ori

Vezi toate retetele bucatarului (1191)

Intreaba bucatarul
Grad de dificultate: mic

Ingrediente:


2 vinete
4 rosii
o ceapa
300 g mozarella sau telemea de vaca
o lingura ulei
sare
50 g cascaval


Mod de preparare:

Vinetele spalate si sterse se presara cu sare si se lasa 30 de minute sa se elimine sucul amar. Intre timp in ulei incins se aureste usor ceapa si se pun rosiile date pe razatoare. Se lasa 15-20 de minute. In alta tigaie rondelele de vinete se prajesc putin. Intr-o tava de cuptor, se aseaza rondelele de vinete, se pune deasupra sos de rosii, telemea de vaca. Se procedeaza asa pana se termina rondelele de vinete si restul ingredientelor. Ultimul strat este de telemea, iar deasupra se pune cascaval ras. Se da tava la cuptor sa se gratineze pentru 15 minute sau mai mult in functie de cuptor.



0
Comentarii si intrebari la: Vinete gratinate

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Tocanita de linte

Curatam legumele. Le spalam si le tocam. Intr-o cratita adaugam putin ulei de masline, ceapa...

Conopida gratinata

Conopida desfacuta bucatele se pune la fiert in apa cu sare si se lasa 10 minute. Intr-un vas...

Ghiveci frantuzesc

Vinetele se taie cuburi, se presara cu sare si se lasa asa 10 minute. Ceapa se taie marunt,...

Mancare de vinete

Vinetele se taie felii si se presara cu sare. Se lasa 10 minute intr-o strecuratoare, la...

Sos mexican

Rosiilor li se face o crestatura, se scufunda 2 minute in apa clocotita, apoi se decojesc si...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...