Bors de iepure


Home » Retete-culinare » Retete-cu-vanat » Bors de iepure


Bors de iepure

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 1386 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de vineri


Intreaba bucatarul

Ingrediente:

1 kg de carne de iepure
2 pastarnac
2 cepe
sare
100 ml smantana
3 morcovi
1 radacina de patrunjel
piper
bors
1 ou

Pentru marinata: otet, 2 foi de dafin, sare, 2 cuisoare, 1 ceapa, vin.


Mod de preparare:

Carnea de iepure se portioneaza si se tine la frigider in marinata timp de 8-10 ore. Dupa aceea, se sterge cu prosoape de hartie si se pune la fiert intr-o oala cu apa cu sare. Se aduna spuma formata. Cand carnea este aproape fiarta, se adauga zarzavatul tocat marunt (ceapa, morcovi, patrunjel, pastarnac). Se mai completeaza cu apa si se lasa la fiert pana cand carnea si zarzavatul sunt fierte. Atunci se adauga borsul fiert in prealabil intr-o alta cratita. Se lasa sa mai da in cateva clocote si se ia de pe foc. Se bate intr-un castron galbenusul cu smantana, se pune un polonic de ciorba fierbinte, se amesteca bine si se toarna in ciorba. Se presara deasupra o mana de leustean tocat marunt. Se serveste calda.



0
Comentarii si intrebari la: Bors de iepure

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Iepure la cuptor cu vin si legume

Carne de iepure, transata si spalata bine, am condimentat-o cu sare, piper si oregano. Intr-o...

Piept de rata la cuptor

Pieptul de rata il scoatem de la frigider cu o ora inainte sa il pregatim. Preseram sare pe...

Friptura de iepure

Carnea se spala foarte bine si se portioneaza. Se aseaza intr-o oala antiaderenta impreuna cu...

Prepelite la cuptor

Se condimenteaza prepelitele dupa gust cu sare,delikat, piper, oregano, busuioc, marar (se...

Rulada de iepure

Iepurele de casa se dezoseaza, se spala si se lasa la scurs pe un servet de bucatarie....

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...