Chec cu ied


Home » Retete-culinare » Retete-cu-vanat » Chec cu ied


Chec cu ied

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: sasangelica


Reteta vizualizata de: 1213 ori

Vezi toate retetele bucatarului (735)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de vineri
Meniul de marti


Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

300 g carne de porc, 300 g carne de vita, 300 g carne de oaie, 500 g pulpa de ied, 4-5 cepe, 2 capatani de usturoi, 4 cartofi maricei, sare, piper, frunze de menta, frunze de busuioc, 3 linguri faina alba, 5 oua, 4 linguri malai, o lingura ulei, 1 ardei gras rosu, 1 ardei gras verde, 2 felii de franzela inmuiate in lapte, 2 linguri pesmet.


Mod de preparare:

Carnea de porc, de vita si de oaie se da prin masina de tocat. Cartofii se curata, se spala, se rad pe razatoarea mica si se lasa la scurs. Ceapa si usturoiul se calesc. Franzela se stoarce bine. Toate acestea se dau impreuna prin masina de tocat carne. Se sareaza, se pipereaza si se adauga menta si busuioc maruntite, faina alba si 4 oua. Se amesteca bine. Carnea de ied se taie fasii cam se un centimetru grosime si in lungime cat se poate. Se trece pe toate partile prin malai. Ardeii spala si se curata de cotoare si seminte, se taie fasii. Se unge cu ulei o tava de cozonac mai mare. Se tapeteaza cu pesmet, se pune un rand de amestec de carne tocata, se aranjeaza fasii de carne de ied si de ardei, se mai pune un rand de amestec tocat si din nou ied si ardei pana se termina compozitia. Ultimul rand sa fie de tocatura. Se bate bine un ou cu o lingura de faina de malai si se intinde peste ultimul rand de tocatura. Se acopera tava cu folie de aluminiu alimentara, se pune intr-o tava mai mare, se toarna in aceasta apa fierbinte si se da la cuptor la foc iute pentru 30 minute. Se ridica folia si se lasa descoperita sa se rumeneasca. Se serveste rece, taiata felii cam de 2 cm grosime.



0
Comentarii si intrebari la: Chec cu ied

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Iepure la cuptor cu vin si legume

Carne de iepure, transata si spalata bine, am condimentat-o cu sare, piper si oregano. Intr-o...

Piept de rata la cuptor

Pieptul de rata il scoatem de la frigider cu o ora inainte sa il pregatim. Preseram sare pe...

Friptura de iepure

Carnea se spala foarte bine si se portioneaza. Se aseaza intr-o oala antiaderenta impreuna cu...

Prepelite la cuptor

Se condimenteaza prepelitele dupa gust cu sare,delikat, piper, oregano, busuioc, marar (se...

Rulada de iepure

Iepurele de casa se dezoseaza, se spala si se lasa la scurs pe un servet de bucatarie....

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...