Chiftele de iepure in sos de rosii si tarhon


Home » Retete-culinare » Retete-cu-vanat » Chiftele de iepure in sos de rosii si tarhon


Chiftele de iepure in sos de rosii si tarhon

Rating   ( 0 voturi)

0 0

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: Simona_22


Reteta vizualizata de: 1222 ori

Vezi toate retetele bucatarului (399)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Pentru chiftele: carne de iepure tocata, 2 morcovi, 2 catei de usturoi, 1 pastarnac, 1 cartof, 1 ou, oregano, busuioc, tarhon, sare, piper. Pentru sosul de rosii: 500 g rosii, 2 linguri de tarhon, 1 lingura de zahar tos, 1 ceapa, sare.


Mod de preparare:

Legumele se curata, se spala si se dau prin razatoarea mica. Intr-un bol punem carnea tocata de iepure, adaugam legumele, oul, oregano, busuioc, tarhon, sare, piper si amestecam foarte bine compozitia. Cu mana usor umeda, formam din amestecul de mai sus bilute mici pe care le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptor pentru 35- 40 minute. Verificam chiftelutele din cand in cand si le intoarcem. Rosiile spalate se paseaza cu ajutorul blenderului. Intr-o cratita calim cu putin ulei ceapa, adaugam rosiile blenduite, zaharul, cele doua linguri de tarhon, sare si lasam sa fiarba la foc mic timp de 30 minute, pana cand se obtine un sos mai gros. La sfarsit, adaugam chiftelele de iepure si lasam pe foc cam 5-10 minute, apoi putem servi. Pofta buna!



0
Comentarii si intrebari la: Chiftele de iepure in sos de rosii si tarhon

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Iepure la cuptor cu vin si legume

Carne de iepure, transata si spalata bine, am condimentat-o cu sare, piper si oregano. Intr-o...

Piept de rata la cuptor

Pieptul de rata il scoatem de la frigider cu o ora inainte sa il pregatim. Preseram sare pe...

Friptura de iepure

Carnea se spala foarte bine si se portioneaza. Se aseaza intr-o oala antiaderenta impreuna cu...

Prepelite la cuptor

Se condimenteaza prepelitele dupa gust cu sare,delikat, piper, oregano, busuioc, marar (se...

Rulada de iepure

Iepurele de casa se dezoseaza, se spala si se lasa la scurs pe un servet de bucatarie....

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...