Chiftelute din carne de iepure


Home » Retete-culinare » Retete-cu-vanat » Chiftelute din carne de iepure


Chiftelute din carne de iepure

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: alinam


Reteta vizualizata de: 2023 ori

Vezi toate retetele bucatarului (686)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de joi
Meniul de luni


Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

800gr carne de iepure macra, 100gr paine alba, 1 ou, 1 ceapa, 1 legatura de verdeata, un praf de piper, 100ml ulei pentru prajit, 1 lingura de faina, sare.


Mod de preparare:

Carnea se curata de toate vinele si de pielite, apoi se taie in bucati si impreuna cu franzela inmuiata si ceapa calita, se da prin masina de tocat, de doua ori, sau se toaca in robot. Dupa aceea se adauga ouale, piper pisat, verdeata taiata marunt si sare. (dupa plac, se poate adauga si usturoi pisat). Compozitia se framanta bine si se imparte in 20 de bilute, se presara cu faina si se formeaza in palme chiftelele care se pun la prajit in ulei bine incins. Se prajesc pe ambele parti. Se servesc cu piure de cartofi.



0
Comentarii si intrebari la: Chiftelute din carne de iepure

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Iepure la cuptor cu vin si legume

Carne de iepure, transata si spalata bine, am condimentat-o cu sare, piper si oregano. Intr-o...

Piept de rata la cuptor

Pieptul de rata il scoatem de la frigider cu o ora inainte sa il pregatim. Preseram sare pe...

Friptura de iepure

Carnea se spala foarte bine si se portioneaza. Se aseaza intr-o oala antiaderenta impreuna cu...

Prepelite la cuptor

Se condimenteaza prepelitele dupa gust cu sare,delikat, piper, oregano, busuioc, marar (se...

Rulada de iepure

Iepurele de casa se dezoseaza, se spala si se lasa la scurs pe un servet de bucatarie....

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...