Ciorba de iepure


Home » Retete-culinare » Retete-cu-vanat » Ciorba de iepure


Ciorba de iepure

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 4684 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de duminica


Intreaba bucatarul

Ingrediente:

800 gr carne de iepure
2 morcovi
1 pastarnac radacina
1 felie de telina radacina
2 cepe
50 ml otet
150 ml vin rosu
ulei
sare
piper
1 legatura de patrunjel verde


Mod de preparare:

Iepurele se portioneaza si se spala cu apa rece. Se pune la fiert intr-o oala cu apa si se aduna toata spuma inainte de a incepe sa fiarba. Dupa ce fierbe putin carnea, se adauga legumele. Ceapa se curata si se taie solzisori, morcovii se curata si se taie rondele, pastarnacul si telina se toaca cubulete. Se pune putina sare si piper. Dupa ce au fiert si carnea si legumele, se adauga 2-3 linguri de ulei, vinul rosu si otetul. Daca este nevoie, se mai pune si putina apa. Daca nu doriti sa o acriti cu otet, puteti folosi bors sau zeama de lamaie. Se mai lasa pe foc 5 minute si se poate servi. Se presara pe deasupra patrunjelul tocat.



0
Comentarii si intrebari la: Ciorba de iepure

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Iepure la cuptor cu vin si legume

Carne de iepure, transata si spalata bine, am condimentat-o cu sare, piper si oregano. Intr-o...

Piept de rata la cuptor

Pieptul de rata il scoatem de la frigider cu o ora inainte sa il pregatim. Preseram sare pe...

Friptura de iepure

Carnea se spala foarte bine si se portioneaza. Se aseaza intr-o oala antiaderenta impreuna cu...

Prepelite la cuptor

Se condimenteaza prepelitele dupa gust cu sare,delikat, piper, oregano, busuioc, marar (se...

Rulada de iepure

Iepurele de casa se dezoseaza, se spala si se lasa la scurs pe un servet de bucatarie....

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...