Escalop de file de mistret cu smantana


Home » Retete-culinare » Retete-cu-vanat » Escalop de file de mistret cu smantana


Escalop de file de mistret cu smantana

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: alinam


Reteta vizualizata de: 1138 ori

Vezi toate retetele bucatarului (686)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de marti
Meniul de vineri


Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mic

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 6 portii

600gr muschi de porc mistret (file), 100gr unt, 100gr smantana, 1 lingura mustar, un praf de piper macinat, 1 lingura faina, 100ml vin. Pentru garnitura: 1kg cartofi, 50gr unt, 1 legatura patrunjel, sare.


Mod de preparare:

Din muschi se taie cate 2 bucati pentru o persoana. Bucatile se bat putin cu ciocanul de snitele, se presara cu sare si piper, se trec prin faina si se prajesc intr-o tigaie cu unt sau ulei fierbinte. Dupa ce s-au prajit pe ambele parti se scot in alt vas, iar in untul ramas se presara restul de faina si se stinge cu vin si cu zeama de oase sau cu atata apa calda cat sa iasa sosul potrivit de legat. Se rastoarna peste escalop, se lasa sa mai fiarba 20-30 min si dupa aceea se adauga smantana amestecata cu mustar. Se potriveste de sare si piper si se mai da intr-un clocot. Se serveste cu cartofi fierti natur, cu unt si patrunjel verde tocat marunt.



0
Comentarii si intrebari la: Escalop de file de mistret cu smantana

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Iepure la cuptor cu vin si legume

Carne de iepure, transata si spalata bine, am condimentat-o cu sare, piper si oregano. Intr-o...

Piept de rata la cuptor

Pieptul de rata il scoatem de la frigider cu o ora inainte sa il pregatim. Preseram sare pe...

Friptura de iepure

Carnea se spala foarte bine si se portioneaza. Se aseaza intr-o oala antiaderenta impreuna cu...

Prepelite la cuptor

Se condimenteaza prepelitele dupa gust cu sare,delikat, piper, oregano, busuioc, marar (se...

Rulada de iepure

Iepurele de casa se dezoseaza, se spala si se lasa la scurs pe un servet de bucatarie....

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...