Friptura de caprioara


Home » Retete-culinare » Retete-cu-vanat » Friptura de caprioara


Friptura de caprioara

Rating   ( 1 voturi)

1 1

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: Veronica22


Reteta vizualizata de: 1918 ori

Vezi toate retetele bucatarului (42)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mare

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

1 pulpa superioara de caprioara de 1-2 kg. Pentru marinata: 3 cepe taiate pestisori, 1 telina mai mica taiata julien, 4-5 boabe de ienimbahar, 3-4 foi de dafin, 1 ramura de rozmarin (eu am pus pudra, ca nu am avut verde), 1 ramura cimbru, 1 lingura boabe de piper, 1 lingurita piper macinat, sare, 500 ml vin rosu sec, apa cat sa acopere carnea. Pentru friptura: 100 gr slanina afumata, 2-3 catei de usturoi, 1 ceapa, 2 morcovi, 1 bucata de telina (o felie mai mare), 2 foi de dafin, 2 crengute de cimbru, 2 foi de dafin, 3-4 linguri de ulei, 500 ml apa, sare si piper macinat. Pentru sos: legumele si sosul de la carne, 1/2 pahar de vin rosu sec, 1 lingura de gem fin de maciese, sare si piper.


Mod de preparare:

Carnea am desfacut-o de pe os si am curatat-o de pielite. Am ales 3 bucati frumoase de carne, restul am pastrat-o pentru o tocanita, iar osul l-am folosit la o supa. Am pus carnea cu amestecul de condimente si legume intr-un vas. Am adaugat vinul si apa, apoi am lasat totul 24 de ore la rece. A doua zi am scos carnea, marinata se arunca, am impanat carnea cu fasii de usturoi si slanina afumata. Morcovul, ceapa si telina taiate le-am pus in tava peste care am asezat si bucatile de carne impanate. Am mai presarat putin piper, de sare nu mai era nevoie. Am pus putin ulei peste carne, o crenguta de cimbru si doua foi de dafin, un pahar mare de apa, apoi am acoperit cu folie de aluminiu si am pus tava in cuptor ceva mai bine de 2 ore. Cand carnea a fost facuta, am scos legumele din tava, am adaugat o lingura de gem de maciese si am pasat cu blenderul. Am adaugat un pahar de vin si am fiert sosul cateva minute. Pentru garnitura am fiert niste paste pe care le-am pus alaturi de friptura frageda si gustoasa. Se mai poate servi si cu galuste, cu cartofi copti sau cu orez, insa eu am preferat pastele.



1
Comentarii si intrebari la: Friptura de caprioara

bblindman,    Data: 09/02/2013 10:13:12   Raspunde

Parca toti sunteti cu capul! VIN ROSU LA VANAT? Taninul intareste carnea, la fel face si sarea pusa de la inceput! BAFTA
Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Iepure la cuptor cu vin si legume

Carne de iepure, transata si spalata bine, am condimentat-o cu sare, piper si oregano. Intr-o...

Piept de rata la cuptor

Pieptul de rata il scoatem de la frigider cu o ora inainte sa il pregatim. Preseram sare pe...

Friptura de iepure

Carnea se spala foarte bine si se portioneaza. Se aseaza intr-o oala antiaderenta impreuna cu...

Prepelite la cuptor

Se condimenteaza prepelitele dupa gust cu sare,delikat, piper, oregano, busuioc, marar (se...

Rulada de iepure

Iepurele de casa se dezoseaza, se spala si se lasa la scurs pe un servet de bucatarie....

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...