Friptura de iepure la cuptor


Home » Retete-culinare » Retete-cu-vanat » Friptura de iepure la cuptor


Friptura de iepure la cuptor

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 2458 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Intreaba bucatarul

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 4 portii

500 - 600 gr carne de iepure - sira spinarii cu muschi
150 gr slanina afumata
200 ml de vin rosu
1 cana de supa de carne
3 catei de usturoi
150 gr de unt
sare
piper


Mod de preparare:

Carnea de iepure se spala, se inteapa usor cu cutitul iar in buzunarasele formate se introduc bucatele de slanina afumata si usturoi. Se sareaza bine si se pipereaza. Se incalzeste bine cuptorul si se pune intr-o tava untul care se lasa 1 minut in cuptor sa se topeasca. Spinarea de iepure se pune in tava si se unge usor cu putin unt. Se adauga in tava un pahar de vin si putina supa de carne. Se baga carnea la cuptor la foc mijlociu. Dupa un timp, se scoate tava, se adauga inca un pahar de vin, restul de supa, se ia din sosul format in tava cu o lingura si se stropeste friptura. Se continua coacerea si din cand in cand se stropeste carnea cu sosul din tava. Friptura este gata cand carnea se desprinde usor de pe oase. Se poate servi cu piure de cartofi si salata verde cu lamaie.

 



0
Comentarii si intrebari la: Friptura de iepure la cuptor

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Piept de rata la cuptor

Pieptul de rata il scoatem de la frigider cu o ora inainte sa il pregatim. Preseram sare pe...

Friptura de iepure

Carnea se spala foarte bine si se portioneaza. Se aseaza intr-o oala antiaderenta impreuna cu...

Prepelite la cuptor

Se condimenteaza prepelitele dupa gust cu sare,delikat, piper, oregano, busuioc, marar (se...

Rulada de iepure

Iepurele de casa se dezoseaza, se spala si se lasa la scurs pe un servet de bucatarie....

Tocanita de iepure cu masline

Carnea de iepure se spala si se portioneaza. Incingem uleiul intr-o oala si prajim bucatile...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...