Friptura de iepure


Home » Retete-culinare » Retete-cu-vanat » Friptura de iepure


Friptura de iepure

Rating   ( 0 voturi)

0 0

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: Simona_22


Reteta vizualizata de: 1526 ori

Vezi toate retetele bucatarului (399)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de vineri
Meniul de marti


Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

1 iepure 2,5 kg
200 ml vin alb sec
o crenguta de rozmarin
cateva crengute de oregano
1 capatana usturoi
1 morcov
1 pahar de apa
20- 30 ml ulei
sare, piper dupa gust


Mod de preparare:

Carnea se spala foarte bine si se portioneaza. Se aseaza intr-o oala antiaderenta impreuna cu condimentele, morcovul, usturoiul, uleiul si se prajesc foarte putin, cateva minute. Se adauga vinul si apa si se lasa la foc mic cu capac, in cuptor, pentru o ora si 45 de minute, timp in care verificam si mai adaugam apa daca este nevoie. In ultimelele 10 minute indepartam capacul. Cand devine usor rumena este gata. Se serveste calda!



0
Comentarii si intrebari la: Friptura de iepure

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Iepure la cuptor cu vin si legume

Carne de iepure, transata si spalata bine, am condimentat-o cu sare, piper si oregano. Intr-o...

Piept de rata la cuptor

Pieptul de rata il scoatem de la frigider cu o ora inainte sa il pregatim. Preseram sare pe...

Prepelite la cuptor

Se condimenteaza prepelitele dupa gust cu sare,delikat, piper, oregano, busuioc, marar (se...

Rulada de iepure

Iepurele de casa se dezoseaza, se spala si se lasa la scurs pe un servet de bucatarie....

Tocanita de iepure cu masline

Carnea de iepure se spala si se portioneaza. Incingem uleiul intr-o oala si prajim bucatile...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...