Ied cu cuscus


Home » Retete-culinare » Retete-cu-vanat » Ied cu cuscus


Ied cu cuscus

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: sasangelica


Reteta vizualizata de: 1289 ori

Vezi toate retetele bucatarului (735)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de joi
Meniul de joi
Meniul de marti


Intreaba bucatarul
Specific reteta: International
Grad de dificultate: mic

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

1/2 kg carne de ied, 3 linguri ulei, 4-5 catei de usturoi, 2 cepe potrivite, 1 ardei iute rosu, 1/2 lingurita coriandru macinat, o lingurita boia iute, sare, piper, 900 ml apa fiarta cu vegeta, 400 g cuscus, semintele de la o rodie potrivita.


Mod de preparare:

Carnea de ied se curata de pielite, se taie bucatele si se pune la prajit. Cand s-a rumenit pe toate partile, se scoate si se pastreaza la cald. In uleiul ramas se calesc ceapa, usturoiul, ardeiul iute. Se tin la calit cam 10 minute, amestecand incontinuu. Se adauga boiaua. Se pun in vas bucatile de carne, se adauga sare, piper, coriandru si 600 ml apa fiarta cu vegeta. Se acopera si se fierbe la foc mic pana cand carnea este frageda. Intr-un alt vas se aduce la clocot 300 ml apa cu vegeta, se adauga cuscus-ul si se da din nou in clocot. Se ia de pe foc, se acopera bine si se lasa 10 minute. Se condimenteaza dupa gust. Se aseaza cuscus-ul pe un platou rotund, se pune deasupra carnea si se decoreaza cu seminte de rodie. Se serveste fierbinte.



0
Comentarii si intrebari la: Ied cu cuscus

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Iepure la cuptor cu vin si legume

Carne de iepure, transata si spalata bine, am condimentat-o cu sare, piper si oregano. Intr-o...

Piept de rata la cuptor

Pieptul de rata il scoatem de la frigider cu o ora inainte sa il pregatim. Preseram sare pe...

Friptura de iepure

Carnea se spala foarte bine si se portioneaza. Se aseaza intr-o oala antiaderenta impreuna cu...

Prepelite la cuptor

Se condimenteaza prepelitele dupa gust cu sare,delikat, piper, oregano, busuioc, marar (se...

Rulada de iepure

Iepurele de casa se dezoseaza, se spala si se lasa la scurs pe un servet de bucatarie....

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...