Ied cu pere


Home » Retete-culinare » Retete-cu-vanat » Ied cu pere


Ied cu pere

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: sasangelica


Reteta vizualizata de: 1239 ori

Vezi toate retetele bucatarului (735)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de marti
Meniul de duminica
Meniul de miercuri


Intreaba bucatarul
Specific reteta: International
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 3 portii

300 g telina, 300 g morcovi, 400 g cartofi dulci, 400 g cartofi, 300 g gulii, 50 g unt, sare, piper, 500 g carne ied dezosata, 2 linguri ulei, 2 cepe potrivite, 2-3 catei de usturoi, 5 linguri de vin alb, 150 ml apa fiarta cu vegeta, 2 pere, o lingura miere poliflora.


Mod de preparare:

Perele se pun la copt. Trebuie sa fie coapte pe trei sfertuti. Telina, morcovii, cartofii, cartofii dulci si guliile se curata, se spala si se dau pe razatoarea mica. Se scurg de lichidul pe care il lasa. Jumatate din unt se pune intr-un vas de cuptor rotund si se incinge. Cand este incins, se adauga radacinoasele (in prealabil sarate si piperate) si se preseaza foarte bine in forma. Deasupra se pune untul ramas. E acopera bine cu folie de aluminiu alimentara si se da la cuptor bine incins. Se coace astfel cam 15-20 minute dupa care se scoate folia si se mai lasa la cuptor sa se rumeneasca. Intre timp se taie felii potrivite carnea de ied si se prajeste la foc moderat spre iute cate 4-5 minute pe fiecare parte, apoi se pastreaza la cald. In uleiul ramas se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul feliat. Se adauga vinul si se amesteca bine si se fierbe cam 5-6 minute la foc iute. Se decojesc perele (coapte si racite), se taie in sferturi, se scot cotoarele cu samburi si se adauga in vasul cu sos, fierbandu-se 2-3 minute. Se pune zaharul si se condimenteaza dupa gust. Carnea lasa un suc. Acesta se scurge in vasul cu pere. Se scot din forma radacinoasele, se taie ca o pizza, se pune pe farfurii. Peste ele se aseaza perele, carnea si se adauga sosul din tava. Se serveste fierbinte.



0
Comentarii si intrebari la: Ied cu pere

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Iepure la cuptor cu vin si legume

Carne de iepure, transata si spalata bine, am condimentat-o cu sare, piper si oregano. Intr-o...

Piept de rata la cuptor

Pieptul de rata il scoatem de la frigider cu o ora inainte sa il pregatim. Preseram sare pe...

Friptura de iepure

Carnea se spala foarte bine si se portioneaza. Se aseaza intr-o oala antiaderenta impreuna cu...

Prepelite la cuptor

Se condimenteaza prepelitele dupa gust cu sare,delikat, piper, oregano, busuioc, marar (se...

Rulada de iepure

Iepurele de casa se dezoseaza, se spala si se lasa la scurs pe un servet de bucatarie....

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...