Ied cu vin alb


Home » Retete-culinare » Retete-cu-vanat » Ied cu vin alb


Ied cu vin alb

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: sasangelica


Reteta vizualizata de: 1233 ori

Vezi toate retetele bucatarului (735)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de marti
Meniul de miercuri


Intreaba bucatarul
Specific reteta: International
Grad de dificultate: mic

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 4 portii

1 kg pulpa de ied dezosata, 100 g slanina afumata, 100 g bacon , 150 ml vin alb demisec, o capatana mare de usturoi, o lamaie mica, 50 ml ulei, 50 ml apa, sare, piper macinat, cimbru macinat, frunze de salvie.


Mod de preparare:

Pulpa de ied se taie in bucati potrivite si se aseaza intr-un vas ce merge la cuptor. Se pune deasupra usturoiul zdrobit, cimbru, piper, sare si lamaia rasa pe razatoare cu tot cu coaja. Mai adauga apa si uleiul, baconul feliat foarte subtire si slanina afumata tot feliata subtire. Cu acestea se acopera carnea de ied. Se da la cuptor la foc iute cam o ora. Se verifica intre timp. Cand a scazut lichidul se intoarce carnea, se adauga vinul si se lasa sa se rumeneasa. Se serveste presarata cu salvie maruntita, alaturi de garnitura de legume.



0
Comentarii si intrebari la: Ied cu vin alb

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Iepure la cuptor cu vin si legume

Carne de iepure, transata si spalata bine, am condimentat-o cu sare, piper si oregano. Intr-o...

Piept de rata la cuptor

Pieptul de rata il scoatem de la frigider cu o ora inainte sa il pregatim. Preseram sare pe...

Friptura de iepure

Carnea se spala foarte bine si se portioneaza. Se aseaza intr-o oala antiaderenta impreuna cu...

Prepelite la cuptor

Se condimenteaza prepelitele dupa gust cu sare,delikat, piper, oregano, busuioc, marar (se...

Rulada de iepure

Iepurele de casa se dezoseaza, se spala si se lasa la scurs pe un servet de bucatarie....

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...