Iepure cu naut


Home » Retete-culinare » Retete-cu-vanat » Iepure cu naut


Iepure cu naut

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: sasangelica


Reteta vizualizata de: 1943 ori

Vezi toate retetele bucatarului (735)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de marti
Meniul de miercuri
Meniul de sambata


Intreaba bucatarul
Specific reteta: International
Grad de dificultate: mic

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

1/2 kg carne de iepure dezosata, 2 cepe, 7-8 catei de usturoi, 1 ardei gras rosu, 1 ardei iute verde, 1/4 lingurita nucsoara, un varf de cutit foaie de dafin macinata, 200 g naut, 100 g pasta de rosii sau bulion, sare, piper, o lingurita boia de ardei dulce, 100 ml ulei, 250 ml vin alb sec, 2 linguri ulei de masline, cateva frunze de maghiran.


Mod de preparare:

Carnea de iepure se taie bucati potrivite si se rumeneste in ulei. Cand este rumenita se adauga ceapa taiata mai mare, ardeiul gras taiat bastonase subtiri si ardeiul iute curatat de seminte si taiat marunt. Cand toate sunt calite, se adauga boiaua de ardei si celelalte condimente, se pune vinul si bulionul, se acopera si se da la cuptor sa fiarba inabusit. Nautul se alege de cu seara si se pune la inmuiat in apa rece. A doua zi se scurge, se pune apa rece cat sa-l acopere si se da la fiert. Se lasa sa clocoteasca de cateva ori si se schimba apa. De aceasta data se pune apa fierbinte. Se lasa pe foc pana este bine fiert si se poate pasa. Se trece prin sita sau blender, se adauga ulei de masline, sare, piper. Se pune in mijlocul platoului, de jur imprejur se aranjeaza carnea de iepure, peste ea se toarna sosul in care a fost pregatita (strecurat) si se decoreaza cu frunze de maghiran.



0
Comentarii si intrebari la: Iepure cu naut

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Iepure la cuptor cu vin si legume

Carne de iepure, transata si spalata bine, am condimentat-o cu sare, piper si oregano. Intr-o...

Piept de rata la cuptor

Pieptul de rata il scoatem de la frigider cu o ora inainte sa il pregatim. Preseram sare pe...

Friptura de iepure

Carnea se spala foarte bine si se portioneaza. Se aseaza intr-o oala antiaderenta impreuna cu...

Prepelite la cuptor

Se condimenteaza prepelitele dupa gust cu sare,delikat, piper, oregano, busuioc, marar (se...

Rulada de iepure

Iepurele de casa se dezoseaza, se spala si se lasa la scurs pe un servet de bucatarie....

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...