Iepure toscan cu rozmarin


Home » Retete-culinare » Retete-cu-vanat » Iepure toscan cu rozmarin


Iepure toscan cu rozmarin

Rating   ( 1 voturi)

5 1

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: sisterskitchen


Reteta vizualizata de: 1447 ori

Vezi toate retetele bucatarului (8)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de marti


Intreaba bucatarul
Specific reteta: Italia
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 2 portii

2 pulpe de iepure (cele din spate au mai mult?„?’ carne), 1 fir de rozmarin verde, 1 capatana usturoi, 1 ceap?„?’ mic?„?’, 2 linguri ulei de m?„?’sline, 1/2 pahar de vin alb sec, sare, piper. Pentru garnitura: ciuperci la tigaie cu ceap?„?’, ardei ?…?Έi p?„?’trunjel.


Mod de preparare:

Pulpele de iepure se spala si se sterg bine de ap?„?’, apoi se asezoneaz?„?’ cu sare ?…?Έi piper. Unge?…Β?i cu o lingur?„?’ de ulei un vas ceramic sau o tav?„?’ pentru cuptor, asezati iepurele si stropiti-l cu restul de ulei. Rozmarinul se presara pe deasupra, iar ceapa se taie pe jumatate si se asaza si ea în vas, impreuna cu cap?„?’tan?„?’ de usturoi. Se dau la cuptor si se rumenesc la temperatura maxima cca 25 de minute. Dup?„?’ acest interval de timp, temperatura se coboar?„?’ pân?„?’ la 180 de grade ?…?Έi se las?„?’ inc?„?’ o or?„?’. Ad?„?’ugati acum vinul ?…?Έi l?„?’sati vasul la cuptor pentru alte 15 minute, s?„?’ se formeze un sos (va fi delicios). In acest timp, preg?„?’ti?…Β?i garnitura de ciuperci la tigaie. C?„?’li?…Β?i ceapa, ad?„?’uga?…Β?i ciupercile feliate, apoi ardeiul. Pute?…Β?i pune vin ?…?Έi aici, se va combina mai bine cu sosul de la iepure. Cand alcoolul s-a evaporat, pres?„?’ra?…Β?i o mân?„?’ de p?„?’trunjel proasp?„?’t. E o re?…Β?et?„?’ foarte potrivit?„?’ pentru inceputul toamnei, mai ales al?„?’turi de un vin ro?…?Έu, care nu trebuie s?„?’ fie neap?„?’rat Chianti, merge ?…?Έi o Feteasca Neagr?„?’:). Poft?„?’ bun?„?’!



0
Comentarii si intrebari la: Iepure toscan cu rozmarin

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Iepure la cuptor cu vin si legume

Carne de iepure, transata si spalata bine, am condimentat-o cu sare, piper si oregano. Intr-o...

Piept de rata la cuptor

Pieptul de rata il scoatem de la frigider cu o ora inainte sa il pregatim. Preseram sare pe...

Friptura de iepure

Carnea se spala foarte bine si se portioneaza. Se aseaza intr-o oala antiaderenta impreuna cu...

Prepelite la cuptor

Se condimenteaza prepelitele dupa gust cu sare,delikat, piper, oregano, busuioc, marar (se...

Rulada de iepure

Iepurele de casa se dezoseaza, se spala si se lasa la scurs pe un servet de bucatarie....

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...