Marinata de iepure


Home » Retete-culinare » Retete-cu-vanat » Marinata de iepure


Marinata de iepure

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 2379 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de luni


Intreaba bucatarul

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 4 portii

1 kg de carne de iepure
4 cepe
1 felie de radacina de telina
3 morcovi
piper
sare
1 lingura de otet
1 lingura de bulion de rosii
ulei
2 foi de dafin


Mod de preparare:

Carnea de iepure se portioneaza si se curata bine de pielite. Se spala in cateva ape si se sterge apoi cu servete de bucatarie. Se pune la prajit intr-o tigaie cu ulei incins si se lasa la foc mijlociu sa se caleasca bine pe ambele parti. Se scoate apoi intr-o cratita cu capac sau intr-o tava mai mica acoperita cu folie de aluminiu. Se curata toate legumele (ceapa, morcovi, telina), se toaca marunt si se pun la calit la foc mic in uleiul ramas de la carne. Cand ceapa incepe sa se rumeneasca, se adauga bulionul, se amesteca bine si se mai lasa pe foc un minut-doua. Se pune apoi o cana-doua de apa si o lingura de otet, sare, piper si foile de dafin rupte bucati. Se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba 30 de minute la foc mic, avand grija sa se mai adauge putina apa daca scade prea mult. Dupa ce a fiert, sosul rezultat se strecoara si se toarna peste carnea de iepure. Se acopera vasul si se da la cuptor pana cand carnea s-a inmuiat bine.



0
Comentarii si intrebari la: Marinata de iepure

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Iepure la cuptor cu vin si legume

Carne de iepure, transata si spalata bine, am condimentat-o cu sare, piper si oregano. Intr-o...

Piept de rata la cuptor

Pieptul de rata il scoatem de la frigider cu o ora inainte sa il pregatim. Preseram sare pe...

Friptura de iepure

Carnea se spala foarte bine si se portioneaza. Se aseaza intr-o oala antiaderenta impreuna cu...

Prepelite la cuptor

Se condimenteaza prepelitele dupa gust cu sare,delikat, piper, oregano, busuioc, marar (se...

Rulada de iepure

Iepurele de casa se dezoseaza, se spala si se lasa la scurs pe un servet de bucatarie....

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...