Mistret cu mamaliga


Home » Retete-culinare » Retete-cu-vanat » Mistret cu mamaliga


Mistret cu mamaliga

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: sasangelica


Reteta vizualizata de: 2070 ori

Vezi toate retetele bucatarului (735)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de vineri


Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mic

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

1/2 kg carne de mistret, 2 cepe, 250 ml vin rosu, 4-5 catei de usturoi, 1 morcov, 400 ml bulion de rosii gros, 300 ml apa fiarta, 2 linguri ulei, 2 foi de dafin macinate, 1 rulou de scortisoara, o legatura de rozmarin, o legatura salvie, sare, piper, 300 g malai grisat, 100 g branza de burduf, o lingura de rozmarin tocat.


Mod de preparare:

Carnea se taie cubulete. Se toaca o ceapa, se pune peste carne, iar deasupra se adauga ruloul de scortisoara, dafinul macinat, usturoiul zdrobit, piperul si vinul. Se acopera si se lasa la marinat pana a doua zi, la frigider. Se scoate carnea din marinata (aceasta se pastreaza), se pune la prajit in ulei incins si se rumeneste uniform pe toate partile. Se adauga apoi ceapa taiata cubulete si morcovul ras pe razatoarea mica. Se calesc impreuna pana cand legumele incep sa se inmoaie. Atunci se pune marinata, bulionul de rosii si verdeturile tocate. Se da sare si piper, se lasa la fiert pana cand carnea se fragezeste. Intre timp se pune apa la fiert pentru mamaliga. Cand apa fierbe se pune malaiul in ploaie, amestecand intruna. Cand s-a pus tot malaiul se adauga branza sfaramata si rozmarinul. Se fierbe amestecand continuu pana ce branza se topeste. Se aranjeaza pe farfurie mamaliga in mijloc, iar de jur imprejur carnea si sosul din cratita. Se serveste fierbinte.



0
Comentarii si intrebari la: Mistret cu mamaliga

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Iepure la cuptor cu vin si legume

Carne de iepure, transata si spalata bine, am condimentat-o cu sare, piper si oregano. Intr-o...

Piept de rata la cuptor

Pieptul de rata il scoatem de la frigider cu o ora inainte sa il pregatim. Preseram sare pe...

Friptura de iepure

Carnea se spala foarte bine si se portioneaza. Se aseaza intr-o oala antiaderenta impreuna cu...

Prepelite la cuptor

Se condimenteaza prepelitele dupa gust cu sare,delikat, piper, oregano, busuioc, marar (se...

Rulada de iepure

Iepurele de casa se dezoseaza, se spala si se lasa la scurs pe un servet de bucatarie....

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...