Pulpa de ied cu ardei gras


Home » Retete-culinare » Retete-cu-vanat » Pulpa de ied cu ardei gras


Pulpa de ied cu ardei gras

Rating   ( 1 voturi)

3 1

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: sasangelica


Reteta vizualizata de: 1313 ori

Vezi toate retetele bucatarului (735)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de vineri
Meniul de duminica


Intreaba bucatarul

Ingrediente:

O pulpa de ied din spate

3 ardei grasi rosii,

3 ardei grasi verzi

3 ardei grasi galbeni

2 gogosari,

4 cepe mari,

2 morcovi mari,

o telina mica,

o capatana mare de usturoi,

300 g orez,

1,2 l supa de oase,
100 ml ulei,
2 linguri ulei,

sare,

piper,

o lingurita boia,

busuioc verde


Mod de preparare:

Pulpa de ied se dezoseaza. Oasele se pun la foc cu 1,5 l apa rece, 1/4 ceapa, 1/2 morcov, si o telina. Se aduna spuma si se lasa sa fiarba la foc mic, descoperita, pana ramane cam 1,2 l. Carnea se taie fasii subtiri, se prajeste pe toate partile in 100 ml ulei si se scoate, tinandu-se la cald. Ardeii se spala, se curata de codite si seminte, se taie fasii subtiri. Ceapa se taie feliute subtiri, iar usturoiul se feliaza subtire in lungul catelului. In uleiul ramas se caleste ceapa. Cand este sticloasa se adauga ardeii si se calesc impreuna, iar la urma se pune si usturoiul. Cand sunt toate calite se pune carnea, se sareaza si se pipereaza dupa dorinta, se adauga boiaua si 300 ml zeama de oase. Orezul, ales si spalat, se pune la calit in 2 linguri de ulei, se adauga 900 ml supa de oase, sare si piper. Se da la cuptor la foc iute pana scade supa si este fiert orezul. Se aranjeaza pe platou orezul, se pune deasupra carnea cu ardei si se decoreaza cu frunze de busuioc.



0
Comentarii si intrebari la: Pulpa de ied cu ardei gras

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Iepure la cuptor cu vin si legume

Carne de iepure, transata si spalata bine, am condimentat-o cu sare, piper si oregano. Intr-o...

Piept de rata la cuptor

Pieptul de rata il scoatem de la frigider cu o ora inainte sa il pregatim. Preseram sare pe...

Friptura de iepure

Carnea se spala foarte bine si se portioneaza. Se aseaza intr-o oala antiaderenta impreuna cu...

Prepelite la cuptor

Se condimenteaza prepelitele dupa gust cu sare,delikat, piper, oregano, busuioc, marar (se...

Rulada de iepure

Iepurele de casa se dezoseaza, se spala si se lasa la scurs pe un servet de bucatarie....

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...