Rulada de iepure


Home » Retete-culinare » Retete-cu-vanat » Rulada de iepure


Rulada de iepure

Rating   ( 0 voturi)

0 0

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: Simona_22


Reteta vizualizata de: 1943 ori

Vezi toate retetele bucatarului (399)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de miercuri
Meniul de joi
Meniul de joi


Intreaba bucatarul
Specific reteta: International
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

1 iepure de casa
500 g ciuperci pleurotus
300 g rosii cherry
2 ardei kapia
2 ardei galbeni
2 fire ceapa verde
250 ml vin alb
tarhon
oregano
sare
piper
Pentru garnitura:
70 g orez brun
cateva seminte de in
10 g unt


Mod de preparare:

Iepurele de casa se dezoseaza, se spala si se lasa la scurs pe un servet de bucatarie. Legumele se curata, se spala si se taie fasii lungi. Pe masa de lucru asezam o folie de staniol, punem iepurele dezosat si deasupra asezam legumele, iar la sfarsit presuram condimentele. Cu ajutorul foliei de aluminiu rulam carnea de iepure si o prindem cu elastice de silicon, la capete o prindem bine in scobitori sa nu se descafa. Rulada astefl obtinuta se pune intr-o tava in care am adaugam putin ulei, vinul alb, oregano, tarhon si cateva frunze de dafin. Dam la cuptor timp de 40 - 45 minute, timp in care o mai intoarcem si o lasam pana cand aceasta devine rumena. Orezul se fierbe in apa cu sare, apoi adaugam semintele de in, iar la sfarsit punem untul amestecand usor. Rulada de iepure se taie felii si se serveste alaturi de o garnitura de orez brun. Pofta buna!



0
Comentarii si intrebari la: Rulada de iepure

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Iepure la cuptor cu vin si legume

Carne de iepure, transata si spalata bine, am condimentat-o cu sare, piper si oregano. Intr-o...

Piept de rata la cuptor

Pieptul de rata il scoatem de la frigider cu o ora inainte sa il pregatim. Preseram sare pe...

Friptura de iepure

Carnea se spala foarte bine si se portioneaza. Se aseaza intr-o oala antiaderenta impreuna cu...

Prepelite la cuptor

Se condimenteaza prepelitele dupa gust cu sare,delikat, piper, oregano, busuioc, marar (se...

Tocanita de iepure cu masline

Carnea de iepure se spala si se portioneaza. Incingem uleiul intr-o oala si prajim bucatile...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...