Tocana de iepure


Home » Retete-culinare » Retete-cu-vanat » Tocana de iepure


Tocana de iepure

Rating   ( 1 voturi)

4 1

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 2132 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de vineri


Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu
Reteta testata

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 6 portii

1,5 kg pulpe de iepure sau 1 iepure intreg, 1 praz tocat rondele, 3 morcovi, 1 ardei rosu iute, curatat de seminte si tocat, 2 lingurite piper rosu boabe, 3 foi de dafin, 1 capatana usturoi, 2 crengute rozmarin, 300-400gr ficat de iepure, sare de mare, piper negru, proaspat macinat, 1 litru vin alb sec de buna calitate. 


Mod de preparare:

Punem la incins o tigaie sau un vas incapator (care poate merge si in cuptor) in care am adaugat 2 linguri de ulei de masline. Calim toate legumele impreuna cu foile de dafin, rozmarinul si piperul boabe. Tinem tigata pe foc mic 5 minute, pana legumele se inmoaie. Se adauga pulpele sau iepurele portionat, se amesteca bine si se mai lasa 5 minute pe foc. Se toarna vinul in vas si se baga la cuptorul preincalzit la foc mic (170 - 180 grade Celsius). Intre timp, ficatul de iepure se caleste intr-o tigaie cu 2 linguri de ulei de masline, apoi se taie bucati. Dupa ce mancarea se afla deja de 1 ora si 30 de minute in cuptor, se adauga si bucatile de ficat de iepure. Tocana se mai lasa in cuptor 30 de minute. Este o mancare delicioasa care merge bine in compania unui pahar de vin. Sa aveti pofta!



0
Comentarii si intrebari la: Tocana de iepure

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Iepure la cuptor cu vin si legume

Carne de iepure, transata si spalata bine, am condimentat-o cu sare, piper si oregano. Intr-o...

Piept de rata la cuptor

Pieptul de rata il scoatem de la frigider cu o ora inainte sa il pregatim. Preseram sare pe...

Friptura de iepure

Carnea se spala foarte bine si se portioneaza. Se aseaza intr-o oala antiaderenta impreuna cu...

Prepelite la cuptor

Se condimenteaza prepelitele dupa gust cu sare,delikat, piper, oregano, busuioc, marar (se...

Rulada de iepure

Iepurele de casa se dezoseaza, se spala si se lasa la scurs pe un servet de bucatarie....

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...