Tocana de mistret


Home » Retete-culinare » Retete-cu-vanat » Tocana de mistret


Tocana de mistret

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: alinam


Reteta vizualizata de: 1864 ori

Vezi toate retetele bucatarului (686)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

1kg carne de mistret fara os, 1,200gr ceapa, 250ml suc de rosii, cativa catei de usturoi, un praf de cimbru, piper macinat, 800gr rosii proaspete sau 400gr rosii din conserva, 500gr ardei gras, 100ml vin rosu, patrunjel verde, 1kg bait, sare, 150ml ulei.


Mod de preparare:

Carnea se tine la bait aproximativ 24 de ore. Dupa marinare, se zvanta, se taie cuburi si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie pestisori. Usturoiul se toaca marunt, iar rosiile proaspete se curata de piele si se taie felii. Ardeii se taie fasii, iar patrunjelul se toaca fin. Carnea de mistret se prajeste in ulei si 100ml apa fierbinte. Dupa inabusire, carnea se scoate intr-un vas. In sosul format se inabusa ceapa, se adauga baitul strecurat, sucul de rosii, cimbrul, rosiile, piperul, usturoiul, vinul si sarea. Se fierb cca 8 minute, la foc moderat si se adauga carnea, continuand fierberea inca 10 minute. Se potriveste de gust si se serveste cald cu garnitura de legume fierte sau sotate.



0
Comentarii si intrebari la: Tocana de mistret

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Iepure la cuptor cu vin si legume

Carne de iepure, transata si spalata bine, am condimentat-o cu sare, piper si oregano. Intr-o...

Piept de rata la cuptor

Pieptul de rata il scoatem de la frigider cu o ora inainte sa il pregatim. Preseram sare pe...

Friptura de iepure

Carnea se spala foarte bine si se portioneaza. Se aseaza intr-o oala antiaderenta impreuna cu...

Prepelite la cuptor

Se condimenteaza prepelitele dupa gust cu sare,delikat, piper, oregano, busuioc, marar (se...

Rulada de iepure

Iepurele de casa se dezoseaza, se spala si se lasa la scurs pe un servet de bucatarie....

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...