Tocanita de caprioara


Home » Retete-culinare » Retete-cu-vanat » Tocanita de caprioara


Tocanita de caprioara

Rating   ( 0 voturi)

0 0

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: Veronica22


Reteta vizualizata de: 3355 ori

Vezi toate retetele bucatarului (42)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de marti
Meniul de marti


Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 6 portii

1 kg de carne de caprioara, 4 ardei grasi, 3 cepe mari, 5-6 ciuperci proaspete, 2 morcovi, 1 telina, 1 lingura de untura de porc, 1 lingura pasta de tomate, 1 lingura faina, sare si piper.


Mod de preparare:

Carnea de caprioara se marineaza cu 24 de ore mai inainte intr-un amestec de: vin rosu, ceapa taiata solzisori, baghete de telina, boabe de piper si ienimbahar, 2 foi de dafin, sare si piper macinat, 1 crenguta de cimbru si maghiran. Scoatem carnea de la marinat. Ceapa taiata se caleste in untura de porc. Folosim untura pentru ca acesta va da un gust mai bun decat uleiul. Cand ceapa este calita, punem carnea taiata cuburi, adaugam apa cat sa o acopere bine, acoperim si lasam sa fiarba bine. Cand carnea este cam pe jumatate fiarta, adaugam ardeii taiati nu prea marunt, morcovii, o bucata de radacina de telina si tijele acesteia, ciupercile si lasam sa mai fiarba pana cand legumele si carnea sunt bine fierte, potrivim de sare si piper. Adaugam inainte de final cu cateva minute si pasta de tomate si faina amestecata cu putina apa. Acestei gustoase tocanite ii sta bine langa o bucata de mamaliga calda.



0
Comentarii si intrebari la: Tocanita de caprioara

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Iepure la cuptor cu vin si legume

Carne de iepure, transata si spalata bine, am condimentat-o cu sare, piper si oregano. Intr-o...

Piept de rata la cuptor

Pieptul de rata il scoatem de la frigider cu o ora inainte sa il pregatim. Preseram sare pe...

Friptura de iepure

Carnea se spala foarte bine si se portioneaza. Se aseaza intr-o oala antiaderenta impreuna cu...

Prepelite la cuptor

Se condimenteaza prepelitele dupa gust cu sare,delikat, piper, oregano, busuioc, marar (se...

Rulada de iepure

Iepurele de casa se dezoseaza, se spala si se lasa la scurs pe un servet de bucatarie....

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...