Bucatini all amatriciana


Home » Retete-culinare » Retete-de-paste-si-pizza » Bucatini all amatriciana


Bucatini all amatriciana

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 1969 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Italia
Grad de dificultate: mic

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 4 portii

180gr bacon , 2 linguri ulei de masline extra-virgin, 1 ceapa tocata fin, 750gr rosii conservate, fulgi de chili dupa gust, un praf de sare, 500gr bucatini, 60gr branza pecorino.


Mod de preparare:

Aceasta este una dintre cele mai cunoscute retete de paste, asta datorita sosului Amatriciana, o emblema a bucatariei italiene si unul dintre cele mai bune sosuri pentru paste. Pentru a pregati deliciosul sos Amatriciana, incepeti prin a cali baconul tocat intr-o tigaie cu ulei, pentru 2-3 minute. Adaugati in tigaie ceapa si gatiti-o pana se inmoaie. Tocati rosiile cuburi si, impreuna cu fulgii de chili, puneti-le in tigaie peste bacon.  Asezonati cu sare si lasati sosul sa fiarba la foc mic timp de 20 de minute.  Bucatini, un soi de paste asemanatoare macaroanelor, se pun la fiert in apa cu sare si se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt al dente, bucatini se scurg de apa si se transfera intr-un vas incalzit putin in cuptor. Turnati peste bucatini sosul Amatriciana, presarati branza pecorino rasa si serviti cu mare pofta aceste delicioase paste. 



0
Comentarii si intrebari la: Bucatini all amatriciana

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Pizza cu aluat de casa

Faramitezi drojdia de bere, dizolvi zaharul in lapte cald, apoi le amesteci. Lasi la cald sa...

Paste cu rosii

Se pun pastele la fiert in apa cu un praf de sare si se lasa conform instructiunilor de pe...

Lasagna cu legume

Sotezi in ulei vinetele, ardeii si dovleceii, taiate felii. Scoti legumele, torni o jumatate...

Paste cu sos de rosii si masline

Rosiilor li se face o crestatura, se scufunda un minut in apa clocotita si se curata de...

Paste cu vinete si rosii

Vanata se taie rondele care se presara cu sare si se lasa 10 minute si se scurg de suc, apoi...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...