Gnocchi cu sos alb


Home » Retete-culinare » Retete-de-paste-si-pizza » Gnocchi cu sos alb


Gnocchi cu sos alb

Rating   ( 1 voturi)

4 1

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: adriana


Reteta vizualizata de: 6081 ori

Vezi toate retetele bucatarului (203)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Italia
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 4 portii

6 cartofi, 2 oua, 1 praf de sare, faina, sos, 1 ceapa, sare, piper, 3 catei usturoi, 500 ml lapte, 50 g unt, 3 linguri faina, busuioc uscat, 3 linguri smantana.


Mod de preparare:

Spalam cartofii si ii fierbem in coaja cat sa intre furculita in ei. Dupa ce s-au racit, ii curatam si ii dam prin razatoare, dupa care adaugam ouale, sarea si faina cat sa iasa un aluat lipicios. Pe masa infainata luam aluatul si il rostogolim pana obtinem un cilindru, dupa care taiem grosime de cca 2 cm si modelam cu furculita. Intr-o oala punem apa cu sare la fiert, cand da in clocot adaugam gnocchi si ii lasam sa fiarba cca 6-7 minute (sa se ridice la suprafata). Ii scoatem cu o paleta si ii stropim cu ulei. Pentru sos, topim untul si adaugam ceapa taiata solzisori, usturoiul tocat si calim putin dupa care adaugam faina si amestecam continuu, adaugam laptele si lasam sa fiarba pana incepe sa se ingroase. La final adaugam smantana, sare si piper dupa gust.



0
Comentarii si intrebari la: Gnocchi cu sos alb

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Pizza cu aluat de casa

Faramitezi drojdia de bere, dizolvi zaharul in lapte cald, apoi le amesteci. Lasi la cald sa...

Paste cu rosii

Se pun pastele la fiert in apa cu un praf de sare si se lasa conform instructiunilor de pe...

Lasagna cu legume

Sotezi in ulei vinetele, ardeii si dovleceii, taiate felii. Scoti legumele, torni o jumatate...

Paste cu sos de rosii si masline

Rosiilor li se face o crestatura, se scufunda un minut in apa clocotita si se curata de...

Paste cu vinete si rosii

Vanata se taie rondele care se presara cu sare si se lasa 10 minute si se scurg de suc, apoi...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...