Gnocchi cu sos de rosii


Home » Retete-culinare » Retete-de-paste-si-pizza » Gnocchi cu sos de rosii


Gnocchi cu sos de rosii

Rating   ( 0 voturi)

0 0

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: LALY


Reteta vizualizata de: 2026 ori

Vezi toate retetele bucatarului (187)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Italia
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 2 portii

1 punga gnocchi de cartofi
500 gr rosii
1 lingura zahar
2 linguri ulei de masline
1 ceapa
2 catei de usturoi
busuioc, sare


Mod de preparare:

Se pune o oala cu apa pe foc. Cand incepe sa fiarba in clocot se adauga un praf de sare si 1 lingura de ulei (pentru a nu se lipi). Se adauga gnocchi si se lasa sa fiarba pana se ridica la suprafata. Rosiile se oparesc putin, apoi le curatam de pielite. Le mixam la robot, pana devin suc. Intr-o tigaie se pune uleiul si usturoiul zdrobit. Se lasa sa se rumenaesca un pic, apoi se scoate si se aduga ceapa tocata marunt. Se tine pe foc pana devine sticloasa, apoi se adauga rosiile. Se adauga sare, busuioc si zaharul. Se fierbe sosul pana scade si devine ca o pasta. Se adauga gnocci peste sos si se mai lasa 2-3 minute. Se servesc atat calde, cat si reci. Se poate rade cascaval sau mozarella deasupra.



0
Comentarii si intrebari la: Gnocchi cu sos de rosii

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Pizza cu aluat de casa

Faramitezi drojdia de bere, dizolvi zaharul in lapte cald, apoi le amesteci. Lasi la cald sa...

Paste cu rosii

Se pun pastele la fiert in apa cu un praf de sare si se lasa conform instructiunilor de pe...

Lasagna cu legume

Sotezi in ulei vinetele, ardeii si dovleceii, taiate felii. Scoti legumele, torni o jumatate...

Paste cu sos de rosii si masline

Rosiilor li se face o crestatura, se scufunda un minut in apa clocotita si se curata de...

Paste cu vinete si rosii

Vanata se taie rondele care se presara cu sare si se lasa 10 minute si se scurg de suc, apoi...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...