Lasagna



Lasagna

Rating   ( 0 voturi)

0 0

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: Sim0na


Reteta vizualizata de: 1295 ori

Vezi toate retetele bucatarului (370)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Italia
Grad de dificultate: mare

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 6 portii

1 kg carne tocata porc si vita, foi de lasagna, 750 g mozzarella , 200 g parmezan, ½ ardei gras rosu, 1 morcov mic, 1 ceapa mica, 10 frunze busuioc, boia ardei iute, oregano,  ardei iute tocat (peperoncino), 2 + 5 catei usturoi, suc de rosii, delikat, sare.


Mod de preparare:

Am pus 2 catei de usturoi la calit, iar cand si-au schimbat culoarea i-am scos. Am adaugat ceapa tocata marunt pe care am calit-o pana s-a inmuiat. Am adaugat morcovul ras si ardeiul tocat marunt si am lasat sa se caleasca cateva minute, apoi am adaugat carnea. Cand si carnea si-a schimbat culoarea, am adaugat o cescuta de apa si condimentele. Apoi am pus sucul de rosii si cei 5 catei de usturoi intregi si am lasat sa fiarba cca 1 ora. Am fiert in apa cu sare foile, apoi am asezat intr-o tava un rand de foi, mozzarella, carne, mozarella, apoi iar foi. Fiecare pune cate straturi vrea, eu am pus 5. Pe ultimele foi se mai puna putina compozitie de carne, apoi se presara parmezan din belsug. Se da la cuptor pentru 30 min.



0
Comentarii si intrebari la: Lasagna

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Pizza cu aluat de casa

Faramitezi drojdia de bere, dizolvi zaharul in lapte cald, apoi le amesteci. Lasi la cald sa...

Paste cu rosii

Se pun pastele la fiert in apa cu un praf de sare si se lasa conform instructiunilor de pe...

Lasagna cu legume

Sotezi in ulei vinetele, ardeii si dovleceii, taiate felii. Scoti legumele, torni o jumatate...

Paste cu sos de rosii si masline

Rosiilor li se face o crestatura, se scufunda un minut in apa clocotita si se curata de...

Paste cu vinete si rosii

Vanata se taie rondele care se presara cu sare si se lasa 10 minute si se scurg de suc, apoi...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...