Paste carbonara cu dovlecel


Home » Retete-culinare » Retete-de-paste-si-pizza » Paste carbonara cu dovlecel


Paste carbonara cu dovlecel

Rating   ( 17 voturi)

5 17

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: DinGradinaLuiArdei


Reteta vizualizata de: 8246 ori

Vezi toate retetele bucatarului (20)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Italia
Grad de dificultate: mediu
Reteta testata

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 2 portii

2 dovlecei
2 maini de parmezan ras
300 gr paste penne (Barilla)
200 gr bacon (ideal e din cel feliat)
1 legatura de cimbrisor proaspat
piper macinat
ulei de masline
sare de mare 
2 galbenusuri de ou
3 linguri de smantana pentru gatit


Mod de preparare:

Pentru aceasta reteta este foarte importanta sincronizarea, in sensul ca atunci cand pastele au fiert trebuie sa avem pregatite toate celelalte ingrediente. Pastele carbonara sunt bune fierbinti. Deci, sa incepem cu restul: smantana se amesteca cu galbenusurile de ou, 1 mana de parmezan ras si  piper macinat (va recomand mai mult). Dovlecelul se curata de coaja, apoi se taie pe lung in doua jumatati, apoi in sferturi. Se curata toate partile de seminte, apoi se taie dovlecelul baghete groase de app 0,5 cm si lungi de 3-4 cm. Puteti sa il taiati oblic, pentru un aspect mai frumos. Bacon-ul se taie bucatele, iar cimbrul se curata de pe crengute. Se pun pastele la fiert si se lasa sa fiarba, amestecand din cand in cand, conform instructiunilor de pe cutie. Intr-o tigaie mare se pune ulei de masline si se prajeste bacon-ul pana devine crocant. Nu acoperiti tigaia, altfel se inmoaie. Dupa ce s-a prajit bacon-ul, se adauga dovlecelul si cimbrul. Se amesteca din cand in cand si se lasa pe foc pana cand si dovlecelul s-a rumenit usor, fara a deveni insa prea moale, el trebuie sa ramana usor crocant. Cand s-a facut si dovlecelul, se trage tigaia de pe foc.Din acest moment, ritmul trebuie sa fie alert. In tigaie, peste dovlecel si bacon, se adauga pastele fierte si scurse (din apa in care au fiert sa opriti un polonic de apa, iar pastele nu trebuie clatite cu apa rece), se amesteca, apoi se adauga sosul de smantana, mana de parmezan ras si un polonic din apa in care au fiert pastele. Se amesteca bine, pentru ca sosul sa ajunga pe toate pastele. Sosul trebuie sa fie omogen si cremos. Se pipereaza bine si se servesc fierbinti, eventual in niste farfurii incalzite in prealabil in cuptor.



0
Comentarii si intrebari la: Paste carbonara cu dovlecel

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Pizza cu aluat de casa

Faramitezi drojdia de bere, dizolvi zaharul in lapte cald, apoi le amesteci. Lasi la cald sa...

Paste cu rosii

Se pun pastele la fiert in apa cu un praf de sare si se lasa conform instructiunilor de pe...

Lasagna cu legume

Sotezi in ulei vinetele, ardeii si dovleceii, taiate felii. Scoti legumele, torni o jumatate...

Paste cu sos de rosii si masline

Rosiilor li se face o crestatura, se scufunda un minut in apa clocotita si se curata de...

Paste cu vinete si rosii

Vanata se taie rondele care se presara cu sare si se lasa 10 minute si se scurg de suc, apoi...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...