Paste cu blue cheese, rosii si masline


Home » Retete-culinare » Retete-de-paste-si-pizza » Paste cu blue cheese, rosii si masline


Paste cu blue cheese, rosii si masline

Rating   ( 0 voturi)

0 0

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: alldaycooking


Reteta vizualizata de: 1738 ori

Vezi toate retetele bucatarului (12)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Italia
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 2 portii

200 gr spaghete, 1 lingura ulei de masline, cateva masline kalamata, 7-8 rosii cherry, 3 catei de usturoi, 1 lingura unt, 2 linguri faina alba, 100 ml vin alb, 150 ml smantana, 100 gr blue cheese, emmentaler, sare, piper, nucsoara.


Mod de preparare:

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. In uleiul de masline se calesc maslinele, rosiile taiate in jumatati si usturoiul feliat. Se lasa pe foc pentru scurt timp 1-2 minute. Separat, se incalzeste untul si se toarna deasupra acestuia faina amestecata cu vin alb. Se amestecat pentru a nu se forma cocoloase. Se adauga apoi smantana, iaurtul si 50 gr de blue cheese, se lasa sa fiarba cateva minute. Se adauga sosului sare, piper macinat, nucsoara macinata si se toarna peste paste. In final se adauga maslinele si rosiile si se amesteca cu grija pentru a nu zdrobi rosiile. Cand se serveste se presara deasupra restul de blue cheese si emmentaler.



0
Comentarii si intrebari la: Paste cu blue cheese, rosii si masline

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Pizza cu aluat de casa

Faramitezi drojdia de bere, dizolvi zaharul in lapte cald, apoi le amesteci. Lasi la cald sa...

Paste cu rosii

Se pun pastele la fiert in apa cu un praf de sare si se lasa conform instructiunilor de pe...

Lasagna cu legume

Sotezi in ulei vinetele, ardeii si dovleceii, taiate felii. Scoti legumele, torni o jumatate...

Paste cu sos de rosii si masline

Rosiilor li se face o crestatura, se scufunda un minut in apa clocotita si se curata de...

Paste cu vinete si rosii

Vanata se taie rondele care se presara cu sare si se lasa 10 minute si se scurg de suc, apoi...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...