Paste cu ton din conserva


Home » Retete-culinare » Retete-de-paste-si-pizza » Paste cu ton din conserva


Paste cu ton din conserva

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: NEGRU_RAMONA


Reteta vizualizata de: 5160 ori

Vezi toate retetele bucatarului (101)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Italia
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

1 conserva de ton in apa sau ulei de 170-200 g
400g rosii in bulion
1 catel de usturoi
4 fileuri de ansoa din conserva
1/2 lingurita de busuioc uscat
200 g paste
sare
piper


Mod de preparare:

Se scurge uleiul din conserva de ton intr-o tigaie. Se curata catelul de usturoi si se taie marunt. Se incinge uleiul si caleste usturoiul pana devine auriu.
Se adauga conserva de rosii in bulion si busuiocul. Se lasa sa fiarba la foc mic circa 20 de minute pana scade. Se gusta sosul si daca este acru se pune putin zahar pana obtineti gustul dorit.
Intre timp se taie fileurile de ansoa si se desface cu furculita in bucati tonul. Se potriveste de sare si piper. Se fierb pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe cutie.
Se pun pastele intr-un castron si se toarna sos peste ele. Se amesteca si se servesc calde. Se poate decora cu busuioc verde.



0
Comentarii si intrebari la: Paste cu ton din conserva

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Pizza cu aluat de casa

Faramitezi drojdia de bere, dizolvi zaharul in lapte cald, apoi le amesteci. Lasi la cald sa...

Paste cu rosii

Se pun pastele la fiert in apa cu un praf de sare si se lasa conform instructiunilor de pe...

Lasagna cu legume

Sotezi in ulei vinetele, ardeii si dovleceii, taiate felii. Scoti legumele, torni o jumatate...

Paste cu sos de rosii si masline

Rosiilor li se face o crestatura, se scufunda un minut in apa clocotita si se curata de...

Paste cu vinete si rosii

Vanata se taie rondele care se presara cu sare si se lasa 10 minute si se scurg de suc, apoi...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...