Paste delicioase la cuptor


Home » Retete-culinare » Retete-de-paste-si-pizza » Paste delicioase la cuptor


Paste delicioase la cuptor

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: alinam


Reteta vizualizata de: 3129 ori

Vezi toate retetele bucatarului (686)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Italia
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

600 gr carne tocata (porc sau amestec porc-vita)
500 gr paste penne (Barilla)
2 cutii rosii in suc propriu
cascaval sau parmezan
1 ardei capia
1 ceapa mica
1 morcov
usturoi
sare
piper
busuioc uscat


Mod de preparare:

Ceapa taiata marunt, morcovul ras si ardeiul capia taiat cubulete se pun toate la calit intr-o craticioara destul de incapatoare. Cand legumele s-au inmuiat se adauga carnea. Se amesteca in continuu pentru a marunti carnea. Cand considerati ca s-a calit carnea, adaugati rosiile in suc propriu. Condimentati sosul cu sare, piper si putin busuioc uscat. Lasati-l sa fiarba cam 30 de minute la foc mic (cu cat fierbe mai mult la foc mic, cu atat este mai bun). Cand sosul este gata, stingeti focul si adaugati usturoiul pisat. Intr-o oala puneti la fiert apa cu sare. Cand apa da in clocot, adaugati pastele si lasati-le sa fiarba conform timpului inscris pe ambalaj (de regula 8 min.). Dupa ce au fiert, scrugeti pastele de apa, fara sa le clatit cu apa. Amestecati pastele cu sosul si puneti amestecul intr-o tava. Presarati pe deasupra cascaval sau parmezan (cantitatea o stabiliti dupa gustul dvs.) si bagati tava la cuptor. Pastele vor sta la cuptor aproximativ 20-25 de minute. Se pot servi fierbinti sau caldute (sunt mai bune asa). Pofta buna!



0
Comentarii si intrebari la: Paste delicioase la cuptor

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Pizza cu aluat de casa

Faramitezi drojdia de bere, dizolvi zaharul in lapte cald, apoi le amesteci. Lasi la cald sa...

Paste cu rosii

Se pun pastele la fiert in apa cu un praf de sare si se lasa conform instructiunilor de pe...

Lasagna cu legume

Sotezi in ulei vinetele, ardeii si dovleceii, taiate felii. Scoti legumele, torni o jumatate...

Paste cu sos de rosii si masline

Rosiilor li se face o crestatura, se scufunda un minut in apa clocotita si se curata de...

Paste cu vinete si rosii

Vanata se taie rondele care se presara cu sare si se lasa 10 minute si se scurg de suc, apoi...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...