Paste ravioli cu rosii si mozzarella


Home » Retete-culinare » Retete-de-paste-si-pizza » Paste ravioli cu rosii si mozzarella


Paste ravioli cu rosii si mozzarella

Rating   ( 1 voturi)

5 1

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 5039 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Italia
Grad de dificultate: mic
Reteta testata

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 2 portii

250 gr de paste ravioli umplute cu mozzarella si rosii (se gasesc proaspete in comert)
2 maini de rosii cherry
2 fire de busuioc proaspat
2 catei de usturoi
1 mana de parmezan ras
1/2 ardei iute
ulei de masline


Mod de preparare:

Secretul acestei retete sta in coordonare: in timpul in care fierb pastele trebuie sa se faca sosul.
Paste ravioli cu os de rosiiSe face un sos astfel: se taie rosiile jumatati si pun pe foc intr-o tigaie cu putin ulei de masline. Dupa ce se calesc 2 minute, se adauga usturoiul si ardeiul iute tocate marunt. Se da focul mic si se acopera tigaia cu un capac.
In acelasi timp se pun pastele la fiert in apa clocotita si se lasa pe foc conform instructiunilor de pe ambalaj. 
Atunci cand rosiile se inmoaie, se apasa fiecare cu o lingura pentru a iesi zeama din ele. Se adauga un polonic din apa in care au fiert pastele si se lasa sa fiarba la foc mic inca 5 minute, dupa care se adauga pastele luate cu o paleta direct din apa in care au fiert. Se pune imediat si parmezanul ras si se amesteca usor.
Se servesc fierbinti impreuna cu Paine la cuptor cu usturoi.



0
Comentarii si intrebari la: Paste ravioli cu rosii si mozzarella

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Pizza cu aluat de casa

Faramitezi drojdia de bere, dizolvi zaharul in lapte cald, apoi le amesteci. Lasi la cald sa...

Paste cu rosii

Se pun pastele la fiert in apa cu un praf de sare si se lasa conform instructiunilor de pe...

Lasagna cu legume

Sotezi in ulei vinetele, ardeii si dovleceii, taiate felii. Scoti legumele, torni o jumatate...

Paste cu sos de rosii si masline

Rosiilor li se face o crestatura, se scufunda un minut in apa clocotita si se curata de...

Paste cu vinete si rosii

Vanata se taie rondele care se presara cu sare si se lasa 10 minute si se scurg de suc, apoi...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...