Pizza cu sunca



Pizza cu sunca

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: NEGRU_RAMONA


Reteta vizualizata de: 1247 ori

Vezi toate retetele bucatarului (101)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Italia
Grad de dificultate: mic

Ingrediente:

Pentru aluat:
180 grame de margarina
300 grame faina
150 ml apa
1/4 lingurita sare

Pentru umplutura:
3 oua
80 gr de unt
250 gr de cascaval
250 gr de sunca
1 legatura de cimbru
1/2 kg de rosii
100 grame de masline


Mod de preparare:

Prepararea aluatului se face in modul urmator: se amesteca apa cu faina si sarea dupa care se framanta bine. Se intinde apoi o foaie groasa cam de jumatate de centimetru. Trei sferturi din margarina se freaca bine pana ce se obtine o spuma si se intinde pe foaie un strat uniform. Apoi aluatul se ruleaza si se pliaza. Fiecare pliu se turteste usor deasupra celui anterior pana ce se strange tot aluatul, dupa care se lasa la rece aproximativ 1 ora. Cand intindem foaia in tava sa aveti grija sa o intepati putin cu furculita astfel incat ea sa creasca uniform. Tava se baga la cuptor si se scoate cand este aproape gata. Umplutura se pune atunci cand aluatul este aproape gata. Se rade prima oara jumatate din cascaval peste foaie, se presara bucatele de unt, apoi sunca taiata foarte marunt. Se pune si cealalta jumatate de cascaval, cimbru, dupa care se bat oualele si se toarna deasupra. Se poate decora cu felii foarte subtiri de rosii si masline.



0
Comentarii si intrebari la: Pizza cu sunca

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Pizza cu aluat de casa

Faramitezi drojdia de bere, dizolvi zaharul in lapte cald, apoi le amesteci. Lasi la cald sa...

Paste cu rosii

Se pun pastele la fiert in apa cu un praf de sare si se lasa conform instructiunilor de pe...

Lasagna cu legume

Sotezi in ulei vinetele, ardeii si dovleceii, taiate felii. Scoti legumele, torni o jumatate...

Paste cu sos de rosii si masline

Rosiilor li se face o crestatura, se scufunda un minut in apa clocotita si se curata de...

Paste cu vinete si rosii

Vanata se taie rondele care se presara cu sare si se lasa 10 minute si se scurg de suc, apoi...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...