Pizza de casa



Pizza de casa

Rating   ( 1 voturi)

5 1

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: luana06


Reteta vizualizata de: 1323 ori

Vezi toate retetele bucatarului (604)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Italia
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

Pentru blat: 500g faina, 1 lingurita ulei, 1 cub drojdie, sare, oregano, 1 lingurita otet, 1 pahar apa. Pentru topping: o mana zdravana de masline, 1 ceapa potrivita, 1 carnat semiafumat, bacon , salam, 1 ardei verde, 1 ardei rosu, 4 ciuperci, parmezan, 200g cascaval, 1 ceasca suc rosii, cimbru, piper, sare, oregano si busuioc.


Mod de preparare:

Apa pe care o folosim la aluat se incalzeste un pic. In putina apa calda dizolvam cubul de drojdie. Intr-un castron punem faina, sare (dupa gust) si oregano, apoi facem un cuib in mijloc. In cuibul format adaugam cate putina apa, tragem cu o lingura faina de pe margine cate putin pana terminam apa si incorporam toata faina. Adaugam o lingurita de otet si framantam bine, apoi acoperim cu un prosop curat si lasam sa creasca timp de 20-30minute. Intre timp, tocam ceapa pestisori, feliem ciupercile, salamul, baconul, carnatul si taiem pe lungime ardeii curatati de cozi si seminte. Cand aluatul a crescut, il dam in doua parti egale si intindem 2 foi groase de aproximativ 1 cm. Ungem 2 tavi cu unt sau ulei, punem foile in tavi si le ungem cu sucul de rosii, lasand in margine cam 1 cm. Adaugam pe rand salamul, baconul, carnaciorul, ceapa, ciupercile, ardeiul, maslinele si condimentam. Razuim cascaval pe deasupra dupa gust si presaram parmezan din belsug. Dam tavile la cuptorul preincalzit si le coacem la foc potrivit pana sunt facute. Pizza se serveste cu sos iute sau dulce de rosii.



0
Comentarii si intrebari la: Pizza de casa

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Pizza cu aluat de casa

Faramitezi drojdia de bere, dizolvi zaharul in lapte cald, apoi le amesteci. Lasi la cald sa...

Paste cu rosii

Se pun pastele la fiert in apa cu un praf de sare si se lasa conform instructiunilor de pe...

Lasagna cu legume

Sotezi in ulei vinetele, ardeii si dovleceii, taiate felii. Scoti legumele, torni o jumatate...

Paste cu sos de rosii si masline

Rosiilor li se face o crestatura, se scufunda un minut in apa clocotita si se curata de...

Paste cu vinete si rosii

Vanata se taie rondele care se presara cu sare si se lasa 10 minute si se scurg de suc, apoi...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...