Pizza suprema



Pizza suprema

Rating   ( 1 voturi)

5 1

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: anaantonie


Reteta vizualizata de: 918 ori

Vezi toate retetele bucatarului (1191)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

Pentru blat:
1 ou
un praf de sare
25 g drojdie
350 g faina
100 ml apa minerala
50 ml lapte
4 linguri ulei de floarea soarelui
Pentru topping:
pasta de tomate
100 g parizer
80g ciuperci
60 g branza telemea
60 g cascaval
2 oua
masline


Mod de preparare:

Se cerne faina intr-un bol, se inmoaie drojdia in lapte caldut si se adauga oul, sarea, uleiul, apa si laptele. Se amesteca bine toate ingredientele pana se obtine un aluat consistent. Se framanta cateva minute apoi se lasa la crescut acoperite de un servet, aproximativ 30 minute. Intre timp se pregatesc ingredientele pentru ornat. Se rade cascavalul si branza pe razatoare, se taie parizerul in sferturi, sunca marunt, iar ciupercile de la saramura se scurg. Dupa ce a crescut coca, se unge tava si se unge tava si se intinde aluatul in tava. Se unge aluatul cu pasta de rosii, se pune parizerul, branza telemea, ciupercile, cascavalul ras, maslinele. Deasupra se pune oul batut. Se lasa la copt si dupa preferinta se poate servi si cu un sos de rosii picant.



0
Comentarii si intrebari la: Pizza suprema

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Pizza cu aluat de casa

Faramitezi drojdia de bere, dizolvi zaharul in lapte cald, apoi le amesteci. Lasi la cald sa...

Paste cu rosii

Se pun pastele la fiert in apa cu un praf de sare si se lasa conform instructiunilor de pe...

Lasagna cu legume

Sotezi in ulei vinetele, ardeii si dovleceii, taiate felii. Scoti legumele, torni o jumatate...

Paste cu sos de rosii si masline

Rosiilor li se face o crestatura, se scufunda un minut in apa clocotita si se curata de...

Paste cu vinete si rosii

Vanata se taie rondele care se presara cu sare si se lasa 10 minute si se scurg de suc, apoi...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...