Pizza



Pizza

Rating   ( 0 voturi)

0 0

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: LALY


Reteta vizualizata de: 1592 ori

Vezi toate retetele bucatarului (187)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Italia
Grad de dificultate: mic

Ingrediente:

Pentru blat:
400 gr faina
25 gr drojdie (un cub) sau 2 plicuri cu drojdie uscata
1 lingura de zahar
125 ml apa calduta
1 lingurita sare
4 linguri cu ulei de masline

Pentru umplutura:
1 cutie ciuperci
100 gr kaizer
3 carnati cabanos (sau orice fel de carnati aveti)
100 gr masline taiate
100 gr cascaval ras
2 rosii
1 ardei gras rosu


Mod de preparare:

Preparare blat: din faina, drojdie, apa, sare, zahar si ulei sa prepara un aluat, care se lasa la crescut 30 minute. Se face din aluat o painisoara mare sau se patru mai mici. Se face o taietura in forma de cruce pe acestea si se presara cu un pic de faina. Se mai lasa sa creasca 20-30 minute (eu l-am lasat in cuptorul inchis ferit de curentii de aer). Se incalzeste cuptorul. Se framanta bine, apoi se intinde in tava de la aragaz, avand grija sa ridicam marginile un pic in sus. Se unge cu suc de rosii sau ketchup dulce. Se pune kaizerul, carnatii, ciupercile, maslinele, rosiile, ardeiul si la sfarsit cascavalul ras. Se tine la cuptor cam 15-20 minute, in functie de cat de bine coace cuptorul. Se serveste calda cu diferite ketchupuri sau sos de rosii.



0
Comentarii si intrebari la: Pizza

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Pizza cu aluat de casa

Faramitezi drojdia de bere, dizolvi zaharul in lapte cald, apoi le amesteci. Lasi la cald sa...

Paste cu rosii

Se pun pastele la fiert in apa cu un praf de sare si se lasa conform instructiunilor de pe...

Lasagna cu legume

Sotezi in ulei vinetele, ardeii si dovleceii, taiate felii. Scoti legumele, torni o jumatate...

Paste cu sos de rosii si masline

Rosiilor li se face o crestatura, se scufunda un minut in apa clocotita si se curata de...

Paste cu vinete si rosii

Vanata se taie rondele care se presara cu sare si se lasa 10 minute si se scurg de suc, apoi...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...